Ajiba

Algemeen

  • Vroegrijpheid  = Middenvroeg
  • Kiemrust = Middenlang
  • Loofontwikkeling = Vrij goed
  • Schilkleur = Geel
  • Vleeskleur = Witgeel
  • Knolvorm = Rondovaal
  • Vlakheid van ogen  = Tamelijk vlakogig
  • Grootte van de knollen = Groot
  • Opbrengst = Hoog
  • Drogestofgehalte = Matig
  • Kooktype = Redelijk vastkokend tot melig
  • Geschikt voor = Verse consumptie
  • Resistentie tegen bladrolvirus = Redelijk resistent
  • Resistentie tegen Yn-virus = Goede resistentie
  • Resistentie tegen phytophthora (loof) = Redelijk resistent
  • Resistentie tegen phytophthora (knol) = Goede resistentie
  • Wratziekte (fysio 1) = Resistent
  • Resistentie tegen aardappelcysteaaltje Ro1 = Resistent
  • Schurft = Tamelijk vatbaar
  • Resistentie tegen stootblauw  = Zeer goede resistentie

Morphologische kenmerken:

  • Plant - middelmatig, tussentype loof structuur; stengels met lichte anthocyaan verkleuring; groot, licht tot midden groen blad, half open bladsilhouet; matig bloeiend, sterke tot matige anthocyaan verkleuring binnenzijde bloemblad.
  • Knollen - rondovaal; gele, matig ruwe schil; witgeel vlees; tamelijk vlakogig.
  • Lichtkiem - midden groot, conisch, sterke tot matige anthocyaan verkleuring en matig tot zwak behaard aan basis; kiemtop klein tot midden groot met matige anthocyaan verkleuring; veel tot matig wortelpuntjes.