Allure

Algemeen

  • Vroegrijpheid = Middenlaat tot laat
  • Kiemrust = Lang
  • Loofontwikkeling = Goed tot vrij goed
  • Schilkleur = Geel
  • Vleeskleur = Wit
  • Knolvorm = Rond
  • Vlakheid van ogen = Tamelijk vlakogig tot middendiepogig
  • Grootte van de knollen = Middengroot
  • Opbrengst = Matig tot laag
  • Drogestofgehalte = Zeer hoog
  • Kooktype = Redelijk vastkokend tot melig
  • Geschikt voor = Chips en puree
  • Resistentie tegen bladrolvirus = Matig resistent
  • Resistentie tegen A-virus = Matig resistent
  • Resistentie tegen X-virus = Matig resistent
  • Resistentie tegen Yn-virus  = Tamelijk vatbaar
  • Resistentie tegen phytophthora (loof) = Tamelijk vatbaar
  • Resistentie tegen phytophthora (knol) = Zeer goede resistentie
  • Wratziekte (fysio 1) = Resistent
  • Resistentie tegen aardappelcysteaaltje Ro1 = Resistent
  • Schurft = Matig resistent
  • Resistentie tegen stootblauw = Matig resistent

Morphologische kenmerken:

  • Plant - middelmatig tot hoog, stengeltype loof structuur; stengels met matige tot lichte anthocyaan verkleuring; midden groot tot groot, midden tot donker groen blad, half open tot gesloten bladsilhouet; rijk bloeiend, geen of zeer lichte anthocyaan verkleuring binnenzijde bloemblad.
  • Knollen - rond; gele, ruwe schil; wit vlees; tamelijk vlakogig tot middendiepogig.
  • Lichtkiem - klein, bol-vormig, matige tot lichte anthocyaan verkleuring en matig tot zwak behaard aan basis; kiemtop midden groot met lichte tot zeer lichte anthocyaan verkleuring; weinig wortelpuntjes.