Amyla

Algemeen

  • Vroegrijpheid  = Laat
  • Kiemrust = Middenlang
  • Loofontwikkeling  = Goed
  • Schilkleur = Geel
  • Vleeskleur = Geel
  • Vlakheid van ogen  = Tamelijk diepogig
  • Grootte van de knollen  = Groot
  • Opbrengst  = Hoog
  • Drogestofgehalte  = Hoog
  • Kooktype  = Zeer melig
  • Geschikt voor  = Zetmeel
  • Resistentie tegen bladrolvirus  = Tamelijk vatbaar
  • Resistentie tegen Yn-virus  = Vatbaar
  • Resistentie tegen phytophthora (loof) = Redelijk resistent
  • Resistentie tegen phytophthora (knol) = Zeer goede resistentie
  • Schurft = Redelijk resistent
  • Resistentie tegen stootblauw = Tamelijk vatbaar

Morphologische kenmerken:

  • Plant - middelmatig tot hoog, tussentype loof structuur; stengels met matige tot lichte anthocyaan verkleuring; midden groot tot groot, midden tot donker groen blad, half open tot gesloten bladsilhouet; matig bloeiend, geen of zeer lichte anthocyaan verkleuring binnenzijde bloemblad.
  • Knollen - rondovaal tot ovaal; gele, matig ruwe schil; geel vlees; tamelijk diepogig.
  • Lichtkiem - midden groot, ei-vormig, sterke anthocyaan verkleuring en matig tot zwak behaard aan basis; kiemtop klein met matige tot lichte anthocyaan verkleuring; matig tot weinig wortelpuntjes.