Annabelle

Algemeen

  • Vroegrijpheid = Vroeg
  • Kiemrust = Kort
  • Loofontwikkeling = Vrij goed
  • Schilkleur = Geel
  • Vleeskleur= Geel
  • Knolvorm = Langovaal
  • Vlakheid van ogen = Vlakogig
  • Grootte van de knollen = Middengroot
  • Opbrengst = Hoog tot goed
  • Drogestofgehalte = Laag
  • Kooktype = Vastkokend
  • Geschikt voor = Verse consumptie
  • Resistentie tegen bladrolvirus = Goede resistentie
  • Resistentie tegen Yn-virus = Goede resistentie
  • Resistentie tegen phytophthora (loof) = Vatbaar
  • Resistentie tegen phytophthora (knol) = Matig resistent
  • Wratziekte (fysio 1) = Resistent
  • Resistentie tegen aardappelcysteaaltje Ro1 = Resistent
  • Schurft = Tamelijk vatbaar
  • Resistentie tegen stootblauw = Goede resistentie

Morphologische kenmerken:

  • Plant - middelmatig tot hoog, bladtype loof structuur; stengels met lichte tot zeer lichte anthocyaan verkleuring; midden groen blad; weinig bloeiend, geen of zeer lichte anthocyaan verkleuring binnenzijde bloemblad.
  • Knollen - langovaal; gele, gladde schil; geel vlees; vlakogig.
  • Lichtkiem - groot, conisch, matige tot lichte anthocyaan verkleuring en sterk tot matig behaard aan basis; kiemtop midden groot tot groot met lichte anthocyaan verkleuring; matig wortelpuntjes.