Berber

Algemeen

  • Vroegrijpheid = Vroeg
  • Kiemrust = Kort tot middenlang
  • Loofontwikkeling = Goed
  • Schilkleur = Geel
  • Vleeskleur = Tamelijk geel
  • Knolvorm = Ovaal
  • Vlakheid van ogen = Tamelijk vlakogig
  • Grootte van de knollen = Groot
  • Opbrengst = Goed tot matig
  • Drogestofgehalte  = Matig tot laag
  • Kooktype = Redelijk vastkokend tot melig
  • Geschikt voor = Verse consumptie
  • Resistentie tegen bladrolvirus = Matig resistent
  • Resistentie tegen A-virus = Matig resistent
  • Resistentie tegen X-virus = Redelijk resistent
  • Resistentie tegen Yn-virus = Tamelijk vatbaar
  • Resistentie tegen phytophthora (loof) = Zeer vatbaar
  • Resistentie tegen phytophthora (knol) = Matig resistent
  • Resistentie tegen aardappelcysteaaltje Ro1 = Resistent
  • Schurft = Tamelijk vatbaar
  • Resistentie tegen stootblauw = Redelijk resistent

Morphologische kenmerken:

  • Plant - hoog, tussentype loof structuur; stengels met matige tot lichte anthocyaan verkleuring; midden groot tot groot, donker groen blad, half open tot gesloten bladsilhouet; rijk tot matig bloeiend, matige anthocyaan verkleuring binnenzijde bloemblad.
  • Knollen - ovaal; gele, gladde tot matig gladde schil; tamelijk geel vlees; tamelijk vlakogig.
  • Lichtkiem - groot, dik cylindrisch, matige tot lichte anthocyaan verkleuring en sterk tot matig behaard aan basis; kiemtop midden groot met geen of zeer lichte anthocyaan verkleuring; veel tot matig wortelpuntjes.