Courrage

Algemeen

  • Vroegrijpheid  = Middenvroeg
  • Kiemrust = Lang
  • Loofontwikkeling = Goed tot vrij goed
  • Schilkleur = Rood
  • Vleeskleur = Tamelijk geel
  • Knolvorm = Rondovaal
  • Vlakheid van ogen  = Middendiepogig
  • Grootte van de knollen = Groot
  • Opbrengst = Laag
  • Drogestofgehalte = Hoog
  • Kooktype = Redelijk vastkokend tot melig
  • Geschikt voor = Chips
  • Resistentie tegen Yn-virus = Zeer goede resistentie
  • Resistentie tegen phytophthora (loof) = Vatbaar
  • Resistentie tegen phytophthora (knol) = Tamelijk vatbaar
  • Wratziekte (fysio 1) = Resistent
  • Resistentie tegen aardappelcysteaaltje Ro1 = Resistent
  • Schurft = Tamelijk vatbaar
  • Resistentie tegen stootblauw = Redelijk resistent

Morphologische kenmerken:

  • Plant - middelmatig tot hoog, tussentype loof structuur; stengels met sterke anthocyaan verkleuring; midden groot tot groot, midden tot donker groen blad, half open bladsilhouet; rijk bloeiend, zeer sterke tot sterke anthocyaan verkleuring binnenzijde bloemblad.
  • Knollen - rondovaal; rode, gladde tot matig gladde schil; tamelijk geel vlees; middendiepogig.
  • Lichtkiem - midden groot tot groot, ei-vormig, sterke anthocyaan verkleuring en matig tot zwak behaard aan basis; kiemtop midden groot met sterke anthocyaan verkleuring; matig tot weinig wortelpuntjes.