Ditta

Algemeen

  • Vroegrijpheid = Middenvroeg tot middenlaat
  • Kiemrust = Middenlang tot lang
  • Loofontwikkeling = Goed
  • Schilkleur = Donkergeel
  • Vleeskleur = Geel tot tamelijk geel
  • Knolvorm = Langovaal
  • Vlakheid van ogen = Vlakogig
  • Grootte van de knollen = Groot
  • Opbrengst = Hoog
  • Drogestofgehalte = Matig
  • Kooktype = Vastkokend tot redelijk vastkokend
  • Geschikt voor = Verse consumptie en salades
  • Resistentie tegen bladrolvirus = Redelijk resistent
  • Resistentie tegen Yn-virus = Goede resistentie
  • Resistentie tegen phytophthora (loof) = Tamelijk vatbaar
  • Resistentie tegen phytophthora (knol) = Redelijk resistent
  • Wratziekte (fysio 1) = Resistent
  • Resistentie tegen aardappelcysteaaltje Ro1  = Resistent
  • Schurft = Goede resistentie
  • Resistentie tegen stootblauw = Redelijk resistent

Morphologische kenmerken:

  • Plant - middelmatig, tussentype loof structuur; stengels met lichte tot zeer lichte anthocyaan verkleuring; midden groot tot groot, midden groen blad, half open bladsilhouet; matig bloeiend, geen of zeer lichte anthocyaan verkleuring binnenzijde bloemblad.
  • Knollen - langovaal; donkergele, matig ruwe schil; geel vlees tot tamelijk geel vlees; vlakogig.
  • Lichtkiem - midden groot, ei-vormig, matige anthocyaan verkleuring en sterk behaard aan basis; kiemtop klein tot midden groot met matige tot lichte anthocyaan verkleuring; veel tot matig wortelpuntjes.