Gourmandine

Algemeen

  • Vroegrijpheid = Middenvroeg
  • Kiemrust = Lang tot zeer lang
  • Loofontwikkeling = Vrij goed
  • Schilkleur = Geel
  • Vleeskleur = Tamelijk geel tot lichtgeel
  • Knolvorm = Langovaal
  • Vlakheid van ogen = Vlakogig
  • Grootte van de knollen = Groot
  • Opbrengst = Hoog
  • Drogestofgehalte = Matig
  • Kooktype = Vastkokend tot redelijk vastkokend
  • Geschikt voor = Verse consumptie en salades
  • Resistentie tegen bladrolvirus = Matig resistent
  • Resistentie tegen X-virus = Vatbaar
  • Resistentie tegen Yn-virus = Matig resistent
  • Resistentie tegen phytophthora (loof) = Tamelijk vatbaar
  • Resistentie tegen phytophthora (knol) = Vatbaar
  • Schurft = Matig resistent
  • Resistentie tegen stootblauw = Redelijk resistent

Morphologische kenmerken:

  • Plant - middelmatig tot hoog, tussentype loof structuur; stengels met matige tot lichte anthocyaan verkleuring; midden tot donker groen blad; matig bloeiend, sterke tot matige anthocyaan verkleuring binnenzijde bloemblad.
  • Knollen - langovaal; gele, gladde schil; tamelijk geel vlees tot lichtgeel vlees; vlakogig.
  • Lichtkiem - midden groot, conisch, matige tot lichte anthocyaan verkleuring en sterk tot matig behaard aan basis; kiemtop klein met lichte anthocyaan verkleuring; matig tot weinig wortelpuntjes.