Madeleine

Algemeen

  • Vroegrijpheid  = Vroeg tot middenvroeg
  • Kiemrust = Middenlang tot lang
  • Loofontwikkeling = Vrij goed
  • Schilkleur = Geel
  • Vleeskleur = Tamelijk geel
  • Knolvorm = Ovaal
  • Vlakheid van ogen = Vlakogig
  • Grootte van de knollen = Groot
  • Opbrengst = Goed
  • Drogestofgehalte = Laag
  • Kooktype = Vastkokend tot redelijk vastkokend
  • Geschikt voor = Verse consumptie
  • Resistentie tegen X-virus = Redelijk resistent
  • Resistentie tegen Yn-virus = Goede resistentie
  • Resistentie tegen phytophthora (loof) = Tamelijk vatbaar
  • Resistentie tegen phytophthora (knol) = Redelijk resistent
  • Wratziekte (fysio 1) = Resistent
  • Resistentie tegen aardappelcysteaaltje Ro1 = Resistent
  • Schurft = Tamelijk vatbaar
  • Resistentie tegen stootblauw = Goede resistentie

Morphologische kenmerken:

  • Plant - middelmatig tot hoog, tussentype loof structuur; stengels met geen of zeer lichte anthocyaan verkleuring; groot tot zeer groot, licht groen blad, half open bladsilhouet; matig tot weinig bloeiend, geen of zeer lichte anthocyaan verkleuring binnenzijde bloemblad.
  • Knollen - ovaal; gele, gladde schil; tamelijk geel vlees; vlakogig.
  • Lichtkiem - midden groot tot groot, conisch, sterke tot matige anthocyaan verkleuring en matig tot zwak behaard aan basis; kiemtop klein tot midden groot met lichte anthocyaan verkleuring; veel wortelpuntjes.