Maranca

Algemeen

  • Vroegrijpheid  = Middenvroeg tot middenlaat
  • Kiemrust = Middenlang
  • Loofontwikkeling = Goed tot vrij goed
  • Schilkleur = Geel
  • Vleeskleur = Lichtgeel
  • Knolvorm = Langovaal
  • Vlakheid van ogen = Vlakogig
  • Grootte van de knollen = Groot
  • Opbrengst = Zeer hoog
  • Drogestofgehalte = Zeer laag
  • Kooktype = Vastkokend tot redelijk vastkokend
  • Geschikt voor = Verse consumptie
  • Resistentie tegen bladrolvirus = Redelijk resistent
  • Resistentie tegen A-virus = Goede resistentie
  • Resistentie tegen X-virus = Redelijk resistent
  • Resistentie tegen Yn-virus = Redelijk resistent
  • Resistentie tegen phytophthora (loof) = Vatbaar
  • Resistentie tegen phytophthora (knol) = Tamelijk vatbaar
  • Wratziekte (fysio 1) = Resistent
  • Schurft = Matig resistent
  • Resistentie tegen stootblauw  = Redelijk resistent

Morphologische kenmerken:

  • Plant - middelmatig tot hoog, stengeltype loof structuur; stengels met lichte tot zeer lichte anthocyaan verkleuring; midden groot tot groot, midden groen blad, half open bladsilhouet; matig tot weinig bloeiend, geen of zeer lichte anthocyaan verkleuring binnenzijde bloemblad.
  • Knollen - langovaal; gele, gladde tot matig gladde schil; lichtgeel vlees; vlakogig.
  • Lichtkiem - klein tot midden groot, ei-vormig, matige anthocyaan verkleuring en matig tot zwak behaard aan basis; kiemtop klein met lichte anthocyaan verkleuring; matig wortelpuntjes.