Maritiema

Algemeen

  • Vroegrijpheid = Middenvroeg tot middenlaat
  • Kiemrust = Middenlang tot lang
  • Loofontwikkeling = Goed tot vrij goed
  • Schilkleur = Geel
  • Vleeskleur = Lichtgeel
  • Knolvorm = Ovaal
  • Vlakheid van ogen = Vlakogig tot tamelijk vlakogig
  • Grootte van de knollen = Groot
  • Opbrengst  = Hoog tot goed
  • Drogestofgehalte = Hoog tot goed
  • Kooktype = Redelijk vastkokend tot melig
  • Geschikt voor = Verse consumptie, frites en puree
  • Resistentie tegen bladrolvirus = Tamelijk vatbaar
  • Resistentie tegen A-virus = Vatbaar
  • Resistentie tegen X-virus = Zeer goede resistentie
  • Resistentie tegen Yn-virus = Tamelijk vatbaar
  • Resistentie tegen phytophthora (loof) = Zeer vatbaar
  • Resistentie tegen phytophthora (knol) = Goede resistentie
  • Resistentie tegen aardappelcysteaaltje Ro1 = Resistent
  • Resistentie tegen aardappelcysteaaltje Pa2 = Resistent
  • Schurft = Redelijk resistent
  • Resistentie tegen stootblauw = Redelijk resistent

Morphologische kenmerken:

  • Plant - hoog, tussentype loof structuur; stengels met lichte anthocyaan verkleuring; groot, licht tot midden groen blad, open tot matig open bladsilhouet; zeer weinig of niet bloeiend, matige tot lichte anthocyaan verkleuring binnenzijde bloemblad.
  • Knollen - ovaal; gele, gladde tot matig gladde schil; lichtgeel vlees; vlakogig tot tamelijk vlakogig.
  • Lichtkiem - midden groot tot groot, dik cylindrisch, sterke tot matige anthocyaan verkleuring en zeer sterk behaard aan basis; kiemtop klein met matige anthocyaan verkleuring; weinig wortelpuntjes.