Mondial

Algemeen

  • Vroegrijpheid  = Middenlaat tot laat
  • Kiemrust = Lang
  • Loofontwikkeling = Goed
  • Schilkleur = Geel
  • Vleeskleur = Lichtgeel
  • Knolvorm = Langovaal
  • Vlakheid van ogen = Vlakogig
  • Grootte van de knollen = Groot
  • Opbrengst = Zeer hoog
  • Drogestofgehalte = Matig tot laag
  • Kooktype = Redelijk vastkokend tot melig
  • Geschikt voor = Verse consumptie
  • Resistentie tegen bladrolvirus = Vatbaar
  • Resistentie tegen Yn-virus = Redelijk resistent
  • Resistentie tegen phytophthora (loof) = Vatbaar
  • Resistentie tegen phytophthora (knol) = Matig resistent
  • Wratziekte (fysio 1) = Resistent
  • Resistentie tegen aardappelcysteaaltje Ro1 = Resistent
  • Schurft = Matig resistent
  • Resistentie tegen stootblauw = Redelijk resistent

Morphologische kenmerken:

  • Plant - hoog, stengeltype loof structuur; stengels met matige tot lichte anthocyaan verkleuring; midden groot tot groot, midden tot donker groen blad, half open tot gesloten bladsilhouet; rijk bloeiend, geen of zeer lichte anthocyaan verkleuring binnenzijde bloemblad.
  • Knollen - langovaal; gele, gladde tot matig gladde schil; lichtgeel vlees; vlakogig.
  • Lichtkiem - midden groot tot groot, conisch, sterke tot matige anthocyaan verkleuring en sterk tot matig behaard aan basis; kiemtop midden groot met lichte anthocyaan verkleuring; matig wortelpuntjes.