Mozart

Algemeen

  • Vroegrijpheid  = Middenvroeg tot middenlaat
  • Kiemrust = Lang
  • Loofontwikkeling = Vrij goed
  • Schilkleur = Rood
  • Vleeskleur = Tamelijk geel
  • Knolvorm = Ovaal
  • Vlakheid van ogen = Vlakogig
  • Grootte van de knollen = Groot
  • Opbrengst = Goed tot matig
  • Drogestofgehalte = Goed
  • Kooktype = Vastkokend tot redelijk vastkokend
  • Geschikt voor = Verse consumptie
  • Resistentie tegen Yn-virus = Goede resistentie
  • Resistentie tegen phytophthora (loof) = Matig resistent
  • Resistentie tegen phytophthora (knol) = Redelijk resistent
  • Wratziekte (fysio 1) = Resistent
  • Resistentie tegen aardappelcysteaaltje Ro1 = Resistent
  • Schurft = Redelijk resistent
  • Resistentie tegen stootblauw = Zeer goede resistentie

Morphologische kenmerken:

  • Plant - middelmatig tot hoog, tussentype loof structuur; stengels met sterke tot matige anthocyaan verkleuring; midden groot tot groot, midden groen blad, open tot matig open bladsilhouet; rijk bloeiend, sterke tot matige anthocyaan verkleuring binnenzijde bloemblad.
  • Knollen - ovaal; rode, gladde schil; tamelijk geel vlees; vlakogig.
  • Lichtkiem - midden groot, ei-vormig, zeer sterke tot sterke anthocyaan verkleuring en matig behaard aan basis; kiemtop klein tot midden groot met geen of zeer lichte anthocyaan verkleuring; matig tot weinig wortelpuntjes.