Murato

Algemeen

  • Vroegrijpheid  = Middenvroeg tot middenlaat
  • Kiemrust = Middenlang tot lang
  • Loofontwikkeling = Goed
  • Schilkleur = Rood
  • Vleeskleur = Lichtgeel
  • Vlakheid van ogen  = Vlakogig
  • Grootte van de knollen = Groot
  • Opbrengst = Hoog
  • Drogestofgehalte = Matig
  • Kooktype = Redelijk vastkokend
  • Geschikt voor = Verse consumptie
  • Resistentie tegen bladrolvirus = Matig resistent
  • Resistentie tegen Yn-virus = Redelijk resistent
  • Resistentie tegen phytophthora (loof) = Vatbaar
  • Resistentie tegen phytophthora (knol) = Redelijk resistent
  • Schurft = Matig resistent
  • Resistentie tegen stootblauw = Tamelijk vatbaar

Morphologische kenmerken:

  • Plant - hoog, tussentype loof structuur; stengels met zeer sterke tot sterke anthocyaan verkleuring; groot, midden tot donker groen blad, half open bladsilhouet; rijk bloeiend, sterke tot matige anthocyaan verkleuring binnenzijde bloemblad.
  • Knollen - ovaal tot langovaal; rode, gladde tot matig gladde schil; lichtgeel vlees; vlakogig.
  • Lichtkiem - midden groot tot groot, conisch, zeer sterke tot sterke anthocyaan verkleuring en sterk tot matig behaard aan basis; kiemtop midden groot met matige tot lichte anthocyaan verkleuring; matig tot weinig wortelpuntjes.