Premiere

Algemeen

  • Vroegrijpheid  = Zeer vroeg tot vroeg
  • Kiemrust = Kort tot middenlang
  • Loofontwikkeling = Goed tot vrij goed
  • Schilkleur = Geel
  • Vleeskleur = Lichtgeel
  • Knolvorm = Rondovaal
  • Vlakheid van ogen = Tamelijk vlakogig
  • Grootte van de knollen = Groot
  • Opbrengst = Goed
  • Drogestofgehalte = Goed tot matig
  • Kooktype = Redelijk vastkokend tot melig
  • Geschikt voor = Verse consumptie, frites en chips
  • Resistentie tegen bladrolvirus = Matig resistent
  • Resistentie tegen X-virus = Goede resistentie
  • Resistentie tegen Yn-virus = Matig resistent
  • Resistentie tegen phytophthora (loof) = Vatbaar
  • Resistentie tegen phytophthora (knol) = Matig resistent
  • Wratziekte (fysio 1) = Resistent
  • Resistentie tegen aardappelcysteaaltje Ro1 = Resistent
  • Schurft = Tamelijk vatbaar
  • Resistentie tegen stootblauw = Matig resistent

Morphologische kenmerken:

  • Plant - middelmatig, tussentype loof structuur; stengels met lichte anthocyaan verkleuring; midden groot, midden groen blad, half open bladsilhouet; matig tot weinig bloeiend, geen of zeer lichte anthocyaan verkleuring binnenzijde bloemblad.
  • Knollen - rondovaal; gele, gladde schil; lichtgeel vlees; tamelijk vlakogig.
  • Lichtkiem - groot, conisch, matige tot lichte anthocyaan verkleuring en sterk tot matig behaard aan basis; kiemtop groot met lichte anthocyaan verkleuring; matig tot weinig wortelpuntjes.