Red scarlett

Algemeen

  • Vroegrijpheid  = Vroeg tot middenvroeg
  • Kiemrust = Middenlang tot lang
  • Loofontwikkeling = Vrij goed
  • Schilkleur = Rood
  • Vleeskleur = Tamelijk geel
  • Vlakheid van ogen = Vlakogig
  • Grootte van de knollen = Groot
  • Opbrengst = Hoog tot goed
  • Drogestofgehalte = Matig
  • Kooktype = Vastkokend tot redelijk vastkokend
  • Geschikt voor = Verse consumptie
  • Resistentie tegen bladrolvirus = Redelijk resistent
  • Resistentie tegen Yn-virus = Redelijk resistent
  • Resistentie tegen phytophthora (loof) = Vatbaar
  • Resistentie tegen phytophthora (knol) = Matig resistent
  • Wratziekte (fysio 1) = Resistent
  • Resistentie tegen aardappelcysteaaltje Ro1 = Resistent
  • Schurft = Matig resistent
  • Resistentie tegen stootblauw = Goede resistentie

Morphologische kenmerken:

  • Plant - middelmatig tot hoog, tussentype loof structuur; stengels met sterke tot matige anthocyaan verkleuring; midden groot tot groot, midden tot donker groen blad, open tot matig open bladsilhouet; matig bloeiend, matige anthocyaan verkleuring binnenzijde bloemblad.
  • Knollen - ovaal tot langovaal; rode, matig ruwe schil; tamelijk geel vlees; vlakogig.
  • Lichtkiem - midden groot tot groot, conisch, sterke anthocyaan verkleuring en matig behaard aan basis; kiemtop klein tot midden groot met matige anthocyaan verkleuring; matig tot weinig wortelpuntjes.