Remarka

Algemeen

  • Vroegrijpheid  = Middenlaat
  • Kiemrust = Lang
  • Loofontwikkeling = Goed
  • Schilkleur = Geel
  • Vleeskleur = Lichtgeel
  • Knolvorm = Ovaal
  • Vlakheid van ogen = Vlakogig
  • Grootte van de knollen = Groot
  • Opbrengst = Zeer hoog
  • Drogestofgehalte  = Hoog tot goed
  • Kooktype = Redelijk vastkokend
  • Geschikt voor = Verse consumptie en frites
  • Resistentie tegen bladrolvirus  = Tamelijk vatbaar
  • Resistentie tegen A-virus = Goede resistentie
  • Resistentie tegen X-virus = Redelijk resistent
  • Resistentie tegen Yn-virus  = Matig resistent
  • Resistentie tegen phytophthora (loof) = Matig resistent
  • Resistentie tegen phytophthora (knol) = Zeer goede resistentie
  • Wratziekte (fysio 1) = Resistent
  • Resistentie tegen aardappelcysteaaltje Ro1 = Resistent
  • Schurft = Tamelijk vatbaar
  • Resistentie tegen stootblauw = Zeer goede resistentie

Morphologische kenmerken:

  • Plant - middelmatig tot hoog, tussentype loof structuur; stengels met matige tot lichte anthocyaan verkleuring; groot tot zeer groot, midden tot donker groen blad, half open bladsilhouet; matig bloeiend, geen of zeer lichte anthocyaan verkleuring binnenzijde bloemblad.
  • Knollen - ovaal; gele, gladde schil; lichtgeel vlees; vlakogig.
  • Lichtkiem - midden groot, ei-vormig, lichte anthocyaan verkleuring en sterk tot matig behaard aan basis; kiemtop klein tot midden groot met lichte anthocyaan verkleuring; weinig wortelpuntjes.