Triplo

Algemeen

  • Vroegrijpheid = Vroeg tot middenvroeg
  • Kiemrust = Kort tot middenlang
  • Loofontwikkeling = Goed
  • Schilkleur = Geel
  • Vleeskleur = Lichtgeel
  • Knolvorm = Ovaal
  • Vlakheid van ogen = Tamelijk vlakogig
  • Grootte van de knollen = Groot
  • Opbrengst = Hoog
  • Drogestofgehalte = Goed tot matig
  • Kooktype = Redelijk vastkokend
  • Geschikt voor = Verse consumptie en chips
  • Resistentie tegen X-virus = Goede resistentie
  • Resistentie tegen Yn-virus = Redelijk resistent
  • Resistentie tegen phytophthora (loof) = Matig resistent
  • Resistentie tegen phytophthora (knol) = Redelijk resistent
  • Wratziekte (fysio 1) = Resistent
  • Resistentie tegen aardappelcysteaaltje Ro1 = Resistent
  • Schurft = Tamelijk vatbaar
  • Resistentie tegen stootblauw = Redelijk resistent

Morphologische kenmerken:

  • Plant - middelmatig tot hoog, tussentype loof structuur; stengels met matige tot lichte anthocyaan verkleuring; midden groot tot groot, midden groen blad, half open tot gesloten bladsilhouet; rijk tot matig bloeiend, geen of zeer lichte anthocyaan verkleuring binnenzijde bloemblad.
  • Knollen - ovaal; gele schil; lichtgeel vlees; tamelijk vlakogig.
  • Lichtkiem - groot, conisch, sterke anthocyaan verkleuring en matig behaard aan basis; kiemtop klein met matige anthocyaan verkleuring; matig wortelpuntjes.