Victoria

Algemeen

  • Vroegrijpheid = Middenvroeg tot middenlaat
  • Kiemrust = Lang
  • Loofontwikkeling = Zeer goed
  • Schilkleur = Geel
  • Vleeskleur = Tamelijk geel
  • Knolvorm = Langovaal
  • Vlakheid van ogen = Vlakogig
  • Grootte van de knollen = Groot
  • Opbrengst = Matig
  • Drogestofgehalte = Goed tot matig
  • Kooktype = Redelijk vastkokend
  • Geschikt voor = Verse consumptie en frites
  • Resistentie tegen bladrolvirus = Matig resistent
  • Resistentie tegen X-virus = Matig resistent
  • Resistentie tegen Yn-virus = Redelijk resistent
  • Resistentie tegen phytophthora (loof) = Matig resistent
  • Resistentie tegen phytophthora (knol) = Matig resistent
  • Wratziekte (fysio 1) = Resistent
  • Resistentie tegen aardappelcysteaaltje Ro1 = Resistent
  • Schurft = Tamelijk vatbaar
  • Resistentie tegen stootblauw = Redelijk resistent

Morphologische kenmerken:

  • Plant - middelmatig tot hoog, stengeltype loof structuur; stengels met lichte anthocyaan verkleuring; groot tot zeer groot, midden tot donker groen blad, half open bladsilhouet; rijk tot matig bloeiend, geen of zeer lichte anthocyaan verkleuring binnenzijde bloemblad.
  • Knollen - langovaal; gele, ruwe schil; tamelijk geel vlees; vlakogig.
  • Lichtkiem - midden groot, ei-vormig, sterke tot matige anthocyaan verkleuring en sterk tot matig behaard aan basis; kiemtop klein tot midden groot met lichte anthocyaan verkleuring; matig tot weinig wortelpuntjes.