Vivaldi

Algemeen

  • Vroegrijpheid = Vroeg tot middenvroeg
  • Kiemrust = Middenlang tot lang
  • Loofontwikkeling = Goed
  • Schilkleur = Geel
  • Vleeskleur = Tamelijk geel
  • Knolvorm = Langovaal
  • Vlakheid van ogen = Zeer vlakogig
  • Grootte van de knollen = Groot
  • Opbrengst = Hoog
  • Drogestofgehalte = Matig tot laag
  • Kooktype = Vastkokend tot redelijk vastkokend
  • Geschikt voor = Verse consumptie
  • Resistentie tegen bladrolvirus = Goede resistentie
  • Resistentie tegen A-virus = Zeer goede resistentie
  • Resistentie tegen X-virus = Matig resistent
  • Resistentie tegen Yn-virus = Zeer goede resistentie
  • Resistentie tegen phytophthora (loof) = Tamelijk vatbaar
  • Resistentie tegen phytophthora (knol) = Redelijk resistent
  • Schurft = Tamelijk vatbaar
  • Resistentie tegen stootblauw = Redelijk resistent

Morphologische kenmerken:

  • Plant - middelmatig tot hoog, tussentype loof structuur; stengels met geen of zeer lichte anthocyaan verkleuring; midden groot, licht tot midden groen blad, half open bladsilhouet; rijk tot matig bloeiend, geen of zeer lichte anthocyaan verkleuring binnenzijde bloemblad.
  • Knollen - langovaal; gele, gladde schil; tamelijk geel vlees; zeer vlakogig.
  • Lichtkiem - midden groot tot groot, conisch, matige tot lichte anthocyaan verkleuring en sterk tot matig behaard aan basis; kiemtop klein tot midden groot met lichte tot zeer lichte anthocyaan verkleuring; matig wortelpuntjes.