FlavonoÔden in groenten en fruit beschermen longfunctie
FlavonoÔden, ofwel de natuurlijke chemische bestanddelen in groenten en fruit, kunnen mogelijk helpen om leeftijdsgebonden achteruitgang van de longen te vertragen. Dat blijkt uit een studie van the Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health die onlangs is gepresenteerd op the American Thoracic Society..... 0 reacties


Nieuw YouTube-kanaal over voeding en gezondheid
Voedingskundige Juglen Zwaan van aHealthylife is sinds kort te vinden op YouTube. Op zijn kanaal aHealthylifeNL plaatst hij regelmatig filmpjes met informatieve interviews, tips, reviews over voeding en gezondheid. aHealthylife is een kennisplatform waarop onderbouwde informatie wordt gedeeld over voeding en..... 0 reacties

Naar verluidt zijn 15 mensen overleden
Ruim 1.000 IraniŽrs ziek na eten wilde paddenstoelen
Modetab Khalidi, woordvoerder van het ministerie van Calamiteiten in Iran, laat weten dat 1.017 mensen in het land ziek geworden zijn na het eten van giftige wilde paddenstoelen. 15 van hen zijn aan de gevolgen hiervan overleden.Er bestaat geen behandeling tegen deze vorm van vergiftiging, meldt het Iraanse..... 0 reacties

Misplaatste noodoproep
Britse ouder belt 112 omdat kind zijn groenten niet opeet
De politie in Wiltshire heeft een aantal van de misplaatste noodoproepen die zij dit jaar ontving openbaar gemaakt. Het korps is onlangs een campagne gestart om het publiek bewust te maken van het juiste gebruik van het alarmnummer. De 'Who You Gonna Call'-campagne gaat nu van start omdat het aantal oproepen..... 0 reacties

Ronaldo is dol op fruitsappen
Ronaldo is een freak in z'n maaltijden. Onlangs zei hij nog dat regelmatig eten, een van de redenen van zijn succes is. Hij zit dagelijks zes keer aan tafel waarbij het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is: croissants, ham en kaas, toast met avocado en yoghurt, zegt Het Laatste Nieuws die het..... 1 reacties

Ranking groente en fruit met de meeste voedingswaarden
Waterkers, Chinese kool, Snijbiet staan in de top 3 in de lijst van onderzoeker Jennifer Di Noia van de William Paterson University in New Jersey. Zij maakte een top 20 lijst met groenten en fruit die het hoogste scoren qua voedingswaarden, zo meldt Nieuws.nl. Ze keek naar 17 voedingsbestanddelen die als..... 0 reacties


Zwitsers geven in 2017 iets meer aan AGF uit
In 2017 is de retailomzet van groenten en fruit in Zwitserland vergeleken bij het voorgaande jaar met 0,8% gestegen naar 3.664 miljoen Zwitserse frank (3.117,50 euro). De verkoophoeveelheid daalde daarentegen met 0,4% naar 798.543 ton. De tegengestelde ontwikkeling komt daarbij deels door duidelijk gestegen..... 0 reacties


Met je smartphone door voedsel overdraagbare ziekten opsporen
Onderzoekers van de Amerikaanse Purdue University hebben een technologie ontwikkeld waarmee een gewone smartphone kan worden gebruikt om door voedsel overdraagbare pathogenen te analyseren. Een voorbeeld hiervan is E. coli O157:H7, dat gelinkt wordt aan een dodelijke uitbraak in romaine sla.De technologie..... 0 reacties


Californische man klaagt Hilton Houston aan
Man slaat op zijn gezicht door sla en eist megavergoeding
Een man uit CaliforniŽ klaagt het Hilton Houston Downtown hotel aan nadat hij naar eigen zeggen was uitgegleden op een blad sla en daardoor "ernstig gewond" was.William Anthony Packard van Orange County heeft op 17 april een aanklacht tegen de hoteleigenaar American Liberty Hospitality ingediend in het..... 0 reacties

Gember, champignons, en boerenkool
Kun je een avocado invriezen?
Waren de avocado's in de aanbieding en heb je er wat te veel gekocht? Of vond je nog een half zakje baby-spinazie of een stukje gember in de koelkast dat zijn beste tijd heeft gehad? Dan is er goed nieuws, want al deze restjes kunnen prima ingevroren worden. Hieronder lees je hoe je dit doet, evenals wat..... 0 reacties


Gratis fruit voor kids in 400 winkels
Albert Heijn vult dagelijks 5 miljoen borden en wil daarbij jong en oud inspireren om lekkere, gezonde keuzes te maken. Dit doen we met ons grote assortiment in verse producten door te informeren over gezondere keuzes en door een bijdrage te leveren aan initiatieven voor een actievere leefstijl.AH maakt..... 0 reacties


Corne Ooms, Brabantse Wal bv over de Brabantse Wal asperge
ďEerst reden we met busjes, nu met vrachtwagens vol aspergesĒ
Tholen Ė Het aantal kilo's asperges is al bepaald, maar wanneer die kilo's precies de grond uitkomen, is altijd de vraag. Het weer is allesbepalend in de aspergeteelt en daarom waren de Brabantse Wal asperges er nog niet bij aanvang van het seizoen. "Spijtig maar zo is het nu eenmaal", vertelt Cornť Ooms van..... 0 reacties


Kangoeroes eisen wortelen
In Nederland voeren we eekhoorntjes en duiven uit de hand maar in AustraliŽ voeren toeristen graag kangoeroes. Dat kan behoorlijk uit de hand lopen. De dieren zijn zo gewend geraakt aan het voedsel dat ze toegestopt krijgen, dat ze zelfs mensen aanvallen waarvan ze vermoeden dat deze wortelen bij zich..... 0 reacties


Sneller zwanger door minder fastfood en meer fruit
Vrouwen, die weinig fruit maar veel fastfood eten, raken minder snel zwanger, zo blijkt uit een onlangs gepubliceerd Australisch onderzoek in het blad Human Reproduction.Australische, Nieuw-Zeelandse, Britse en Ierse verloskundigen stelden zo'n 6.000 vrouwen vragen over hun voedingspatroon. Vrouwen, die..... 0 reacties

Rudolph van Veen, initiatiefnemer FoodFirst Network
"Voeding is het beste medicijn"
FoodFirst Network, het onafhankelijke videoplatform voor een gezondere levensstijl, start vandaag met haar missie om heel Nederland binnen drie jaar gezonder te maken. Abonnees hebben 24 uur per dag toegang tot het online platform waar zij onder begeleiding kunnen werken aan een gezondere levensstijl. Met..... 0 reacties


Brein achter Audi-reclame promoot groenten onder Engelse kinderen
Eťn van de bekendste reclamemakers uit het Verenigd Koninkrijk is gevraagd om groenten te promoten bij kinderen in een poging het voedingspatroon van de Britse jeugd te verbeteren. Sir John Hegarty, de man achter onder andere deVorsprung durch Technik-reclames van Audi, zal via de 'Veg Power'..... 0 reacties

Meer groenten voor patiŽnten met niertransplantatie
Een leefstijl veranderen is moeilijk. Maar welke hindernissen komen niertransplantatiepatiŽnten tegen als ze gezonder willen gaan eten? En wat maakt het makkelijker voor ze om het eetpatroon te veranderen? Daar doet Karin Boslooper, arts-onderzoeker, onderzoek naar aan het Universitair Medisch Centrum..... 0 reacties

Asperges: de minst belaste groentensoort
In Duitsland zijn asperges ťťn van de populairste seizoensgroenten, ze worden dan ook vaak gecontroleerd door de toezichthoudende autoriteiten in de verschillende deelstaten. De resultaten zijn daarbij goed, deelde het 'Bundesamt fŁr Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit' (BVL) mee. Asperges horen tot..... 0 reacties


Kokkerelli producten bij Jan Linders
Tholen - Gezonde producten van, voor, door en met kinderen. Dit is het concept van Kokkerelli een "Kids Proef" brand waarin groenten de hoofdrol spelen. Een tiental Kokkerelli producten zijn over een aantal maanden te koop in de winkels van Jan Linders. "Het merk Kokkerelli is al zichtbaar op de fruitbox die..... 0 reacties

Plus helpt consumenten bij maken bewuste keuzes
Ongezonde kinderproducten boven ooghoogte bij Plus
Chocolade, suikerwerk, koek en tussendoortjes voorzien van kinderidolen worden bij Plus in de loop van 2018 hoger dan 1,20 meter in het schap geplaatst. Door ongezonde producten met kindermarketing boven ooghoogte van jonge kinderen te presenteren, wil Plus hen minder verleiden en A-merk fabrikanten..... 0 reacties

Onderzoek naar groenten en fruit als medicijn bij verkoudheid
Het Academisch Medisch Centrum Amsterdam gaat samenwerken met NutriLeads om te onderzoeken of groenten en fruit een verkoudheid sneller kunnen genezen. Om die vraag te kunnen beantwoorden, onderzoekt het team proefpersonen die zich vrijwillig zullen laten besmetten met een verkoudheidsvirus. De proefpersonen..... 0 reacties

Rode dadels uit AziŽ op weg superfood te worden
Gezondheidsbewuste consumenten gebruiken dadels om desserts op natuurlijke en voedzame wijze te zoeten. Toch bevat deze zuidvrucht veel suiker. Een nog vrij onbekende Aziatische vrucht, die bekend staat als de Chinese rode dadel, zou weleens de nieuwe favoriete snack van foodbloggers kunnen worden. De vrucht..... 0 reacties

Zorgverzekeraars ONVZ en VGZ hebben leefstijlprogramma's
Gezonde voeding als behandeloptie voor artsen soms nog een brug te ver
Gezond eten kan bij chronische ziekten als diabetes type 2 en hart- en vaatziekten een enorme gezondheidswinst opleveren. Het Voedingscentrum weet dit en wetenschappers weten dit, maar toch adviseren artsen hun patiŽnten vaak niet om hun leefstijl te veranderen. In 2017 stelde ook ZonMw vast dat patiŽnten..... 0 reacties


in zes jaar tijd
Deense consumenten brengen voedselverspilling met 14.000 ton terug
Deense flatbewoners hebben gedurende de laatste zes jaar hun voedselverspilling met 24% per persoon verminderd en Deense gezinnen met gemiddeld 8% per persoon. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het Deense Environmental Protection Agency.De totale afname van de voedselverspilling door Deense huishoudens..... 0 reacties

Kroten groente van het jaar 2018
Het National Garden Bureau heet de rode biet (beta vulgaris) uitgeroepen tot groente van het jaar 2018. Rode bieten zitten boordevol voedingsstoffen. Hoewel ze meer suiker bevatten dan andere groenten, zijn ze rijk aan vezels, vitaminen en mineralen. Zo bevatten bieten veel kalium, mangaan en vitamine..... 0 reacties


31 dagen groentechallenge
De hele maand mei dagelijks minimaal 250 gram groenten eten, is een uitdaging. Het is bijna twee keer zoveel als een volwassen Nederlander gemiddeld eet. Daarom vond Gezondheidsnet.nl het de hoogste tijd om er wat aan te doen. Ze hebben een groentechallenge uitgeschreven voor de maand mei. Klik hier voor..... 0 reacties


In BelgiŽ meer fruit maar minder groenten geconsumeerd
De gemiddelde Belg kocht vorig jaar 38 kg verse groenten of 1 kg minder dan in 2016. Door een hogere gemiddelde groentenprijs bleven de bestedingen op peil. Het thuisverbruik van fruit steeg licht van 46,6 naar 47 kg per capita. Vers fruit was vorig jaar 4% duurder waardoor de fruitbestedingen 5% hoger..... 0 reacties


Salade in een handomdraai klaar met de 1-minute Salad Maker
Hier valt niets meer aan toe te voegen. Het is de 1-Minute Salad..... 0 reacties

Zeven redenen om komkommer te eten (gezondheid en beauty)
De hitte met komkommers te lijf
De zomer is op het Indiase subcontinent officieel begonnen en men bereidt zich daar voor op lange, zweterige dagen en een slopende hitte. Met name tijdens de zomermaanden is het belangrijk om te letten op wat je eet, want er zijn bepaalde voedingsmiddelen die je kunnen helpen van binnenuit koel te blijven...... 0 reacties

Depressief? Het zou weleens aan je voeding kunnen liggen
Als je vaak last hebt van neerslachtige gevoelens, dan zou dit weleens te maken kunnen hebben met je eetgewoonten. In een nieuw rapport van deWall Street Journal wordt het verband tussen een slechte voeding en depressie beschreven.Hogere groenten- en fruitconsumptie goed voor mentale gezondheidIn 2017..... 0 reacties

ONVZ helpt verzekerden gezonder te leven met FoodFirst Network
Zorgverzekeraar ONVZ en FoodFirst Network gaan mensen helpen gezonder te leven door gezonder te eten. De partijen zijn hiervoor een samenwerking aangegaan. FoodFirst Network is een online platform over gezonder leven. Een van de gezichten is meesterkok Rudolph van Veen. ONVZ is de eerste zorgverzekeraar die..... 0 reacties


6 keer per dag gezonde gerechten in het Medisch Centrum Leeuwarden
Ziekenhuis kiest voor herstelbevorderend voedingsconcept
Medisch Centrum Leeuwarden heeft gekozen voor een nieuw voedingsconcept. Binnen dit innovatieve concept, ontwikkeld met partner Van Hoeckel, krijgen patiŽnten op zes momenten van de dag diverse gerechtjes aangeboden. Daarmee zet het ziekenhuis een grote stap in zijn ambitie om toonaangevend te zijn in..... 0 reacties

Uitgiftepunt op hogeschool om groenten- en fruit consumptie te stimuleren
Minder dan 7% van de Nederlandse studenten tussen 14 en 30 jaar eet voldoende groente en minder dan 28% eet voldoende fruit. Uit onderzoek op HAS Hogeschool blijkt dat de consumptie is te verhogen door plaatsing van het 'HAS to GO'-huisje, een mobiel uitgiftepunt van groenten en fruit.Omdat de fysieke..... 0 reacties

Cranberry is geen medisch hulpmiddel bij blaasontsteking
Producten op basis van veenbessen (cranberries) om blaasontsteking te voorkomen of te behandelen, vallen niet onder de definitie van medische hulpmiddelen. Op deze producten staat ten onrechte een CE-markering. Dat heeft de Europese Commissie vastgesteld in een uitvoeringsbesluit. Fabrikanten mogen deze..... 0 reacties

Tamara de Weijer, Vereniging Arts en Voeding:
"Meeste mensen kunnen beter naar de groenteboer dan naar de apotheek"
Artsen moeten zich snel laten bijscholen over de rol van voeding op de gezondheid. Dat zegt voorzitter Tamara de Weijer (36) van Vereniging Arts en Voeding in een interview met het Algemeen Dagblad. Door onderzoek wordt er steeds meer duidelijk over de relatie tussen voeding, darmen en gezondheid. Volgens..... 0 reacties

Juglen Zwaan, A healthy life:
De 10 bewezen gezondheidsvoordelen van asperges
Het aspergeseizoen is weer geopend en de asperges liggen weer volop in de schappen. Het aspergeseizoen loopt jaarlijks van april tot juni. Veel mensen weten niet dat asperges eigenlijk een superfood is van eigen bodem. Voedingskundige (en Primeur-columnist) Juglen Zwaan benoemt in dit artikel de 10..... 0 reacties

Onderzoek Cambridge Institute
Aminozuur asparagine kan rol spelen bij uitzaaiing kankercellen
Vaak sterven borstkankerpatiŽnten niet aan de oorspronkelijke tumor maar wel aan de uitzaaiingen die deze veroorzaakt in de longen, hersenen, botten of overige organen. Om zich te kunnen verspreiden, moeten kankercellen zich losmaken van de oorspronkelijke tumor en in het bloed overleven, waarna zij zich in..... 0 reacties


Nu met verse pureersoep
AH wint tweede keer op rij Jaarprijs Goede Voeding
Albert Heijn/Koninklijke Vezet heeft met verse Pureersoep Pompoen Wortel de Jaarprijs Goede Voeding 2018 van Voeding Nu en VMT gewonnen. Dat is vandaag bekendgemaakt op het Food Future Event in Den Bosch. Daarmee wint het bedrijf voor de tweede keer op rij de prijs en mag het een jaar lang het logo van de..... 0 reacties

Canada: een van de grootste verspillers ter wereld
Volgens een internationale milieugroep zou het een goed idee zijn als Canada zijn gigantische mate van voedselverspilling aan zou pakken. Het zou zowel goed zijn voor het milieu als dat het een slimme economische zet zou zijn."Je kunt echt een sterk punt voor de economische kant maken," aldus David Donaldson..... 0 reacties


Negatief framen ťn benoemen van de norm: hogere fruitconsumptie
Om erachter te komen welke communicatiestrategie het meest effectief is in het aanzetten tot gewenst consumentengedrag, voerde WUR een onderzoek uit waarbij gekeken werd naar sociale normuitingen. De meest effectieve communicatiestrategie voor gewenst gedrag is het toepassen van een negatief frame en..... 0 reacties

Omzetrecords in Amerika voor avocado's tijdens feestdagen
Consumenten vierden de herfst- en wintervakanties 2017 met heerlijke avocado-gerechten, wat de recordhoge omzet in de retail voor de categorie omhoog stuwde. De Hass Avocado Board (HAB) heeft onlangs haar vakantie- en evenementenrapport uitgebracht voor het vierde kwartaal van 2017, waarin de prestaties van..... 0 reacties


snack-AGF vliegt over de toonbank
Noorse supermarkten verkopen tonnen 'gezond snoep'
De Noorse discounters Rema 1000, Extra en Kiwi voerden met de Paasdagen campagne voor gezond snoep, met prijzen rond een euro per 100 gram. De actie werd bij de klanten zeer goed ontvangen.Extra meldt dat ze de eerste vier dagen van de betreffende week 16 ton gezond snoepgoed hebben verkocht. Rema 1000 heeft..... 0 reacties


RLI: "Werk toe naar duurzame consumptiepatronen"
De overheid moet met nieuw voedselbeleid moeten anticiperen op de negatieve gevolgen van de intensieve landbouw. Dat concludeert de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur (Rli) in zijn advies 'Duurzaam en gezond', dat is aangeboden aan minister Schouten (LNV) en staatssecretaris Blokhuis (VWS). De..... 0 reacties

Meer fruit, minder rimpels
Een gezond voedingspatroon, met veel fruit en groenten lijkt ervoor te zorgen dat vrouwen minder rimpels in het gezicht ontwikkelen. De mannenhuid lijkt zich daarentegen niet te laten beÔnvloeden door een gezonde voeding. Dat concludeert arts-onderzoeker Selma Mekic van de afdeling Dermatologie in het..... 0 reacties

Snackgedrag veranderen? Let op gewoontes en emoties
Overgewicht en obesitas zijn een wereldwijd probleem. Een van de boosdoeners is ons snackgedrag tussen maaltijden door. Veel onderzoek naar snacken richt zich op snacken als beredeneerd gedrag. Maar snacken is vaak helemaal niet beredeneerd: we snacken ook impulsief uit gewoonte of uit emotie. Onderzoek,..... 0 reacties

73% van de Belgen eet te weinig groenten en fruit
73% van de Belgen eten te weinig groenten en fruit. Daarom staan deze tijdens de Week van de DiŽtist, die loopt van 19 tot en met 25 maart, centraal in de campagne. Het thema is HAP-klaar, dat staat voor Huisgemaakt, Aangepast en Persoonlijk met advies over groenten, fruit en water in het bijzonder...... 0 reacties


Sportieve healthy pleasure: de Volley Bowl
De Volley Bowl is de nieuwe healthy pleasure voor sportliefhebbers en wordt geserveerd aan bezoekers en sporters tijdens drie topevents in de volleybalsport. Uit een halve volleybal eet je een uitgekiende mix van lekkere, gezonde en plantaardige seizoensproducten, afkomstig van Nederlandse lokale..... 0 reacties


Limburgs fruit voor jonge voetbalfans
De Zuid-Limburgse fruittelers van de coŲperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg in Margraten zijn vanaf komend seizoen partner van 'Fortuna Verbindt', de Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) tak van Fortuna Sittard. Ter stimulering van gezonde voeding ontvangen alle kinderen die Fortuna Sittard tijdens..... 0 reacties

Britse scholieren gebruiken fruit in plaats van computermuis
Op een middelbare school in Engeland leerden leerlingen vorige week hoe ze hun hoofdtelefoon konden veranderen in een jukebox die bediend werd met fruit.In het het kader van de British Science Week kregen de scholieren te zien hoe ze micro:bit, microcomputers, konden programmeren om hun favoriete muziek af..... 1 reacties

Fingerfood zorgt voor verhoogde AGF consumptie van ouderen met dementie
Op 22 maart werd, onder het genot van innovatieve tussendoortjes, de ťťrste resultaten van het project "Interventie gezonde voeding in gesloten settings" gepresenteerd. De doelstelling van het project is om de consumptie van groente en fruit te duurzaam te verhogen en de effectiviteit van bepaalde..... 0 reacties