Helien Verhagen, Color2Food - East4Fresh
"Exposure voor een dubbel nicheproduct"
Tholen - Wasabi, dat is toch dat vurige groene pastaballetje dat je bij sushi geserveerd krijgt? Het vurige imago maakt dat consumenten het niet snel zullen eten. "Wasabi uit de tube is eigenlijk helemaal geen wasabi", vertelt Helien Verhagen, managing director van East4Fresh - Color2Food. "In tubes zit..... 0 reacties


Vers fruit ruim 28 procent duurder dan 10 jaar geleden
Gezondere voedingsmiddelen zijn in tien jaar tijd gemiddeld 22 procent duurder geworden, ongezondere producten stegen gemiddeld 13 procent in prijs. Suiker, snoep en ijs waren in 2017 zelfs goedkoper dan tien jaar eerder. Dat blijkt uit een nieuwe analyse die het CBS in samenwerking met het Voedingscentrum..... 0 reacties

Onderzoek eetslenheid
Vruchtensappen verzadigen minder dan hele stukken fruit
De 20-minuten regel is een veel toegepaste manier om overeten te voorkomen. Het idee erachter is dat de maag pas na twintig minuten een 'ik zit vol'-signaal naar de hersenen stuurt. Los daarvan gaat het ook om de consistentie van het voedsel. Appelsap wordt tien keer sneller geconsumeerd dan een appel,..... 0 reacties


Asda maakt populairste AGF van 2017 bekend
Britten houden van bananen en zachtfruit
Bananen waren ook in 2017 weer het bestverkochte product op de AGF-afdelingen van de Britse retailer Asda. Frambozen, blauwe bessen en aardbeien stegen daarentegen het meest in populariteit en behoorden in 2017 tot de meest verkochte fruitsoorten. Klanten van Asda verorberden vorig jaar 15.000 ton aardbeien..... 0 reacties

Roemenië: Fruitconsumptie overschrijdt die van varkensvlees
Volgens officiële statistieken consumeerden Roemenen in 2016 gemiddeld meer dan 34 kilo bananen, sinaasappelen en kiwi's per persoon, vergeleken met 33 kg varkensvlees. Dezelfde gegevens laten zien dat er ook een recordverbruik van komkommers is geweest. Voedingsdeskundigen zijn van mening dat hun..... 0 reacties

Franse professor legt uit: met déze voeding voorkom je een depressie
Zit je al een tijd niet lekker in je vel? Wat je in je winkelwagentje gooit, is bepalender voor hoe je je voelt dan je misschien denkt. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat er een duidelijk verband is tussen voeding en somberheid. Er bestaat zelfs een..... 0 reacties

Fitnessoefeningen achter je bureau
Fit op kantoor
Dat zitten het nieuwe roken is, weten we al langer. Als je een kantoorbaan hebt, breng je waarschijnlijk je werktijd grotendeels zittend door. Dit brengt gezondheidsrisico's met zich mee. Healtylives geeft je een aantal fitnessoefeningen voor achter je bureau.Bilspieren trainen achter je bureauSpan je..... 0 reacties


Kinderen leren gezond eten met de Leerstraat
Kinderen worden steeds meer gestimuleerd om zelf gezonde keuzes te maken in wat zij eten. Het programma 'Leerstraat ten behoeve van een gezond voedingspatroon' vanKokkerelli & Stichting Kids University for Cooking draag hieraan bij. Het is een interactief en educatief programma dat wordt aangeboden aan..... 0 reacties


Food Sustainability Index 2017: Frankrijk blijft toonaangevend
Frankrijk behoudt haar nummer één positie in de Food Sustainability Index (FSI) 2017, die ontwikkeld werd door The Economist Intelligence Unit en het Barilla Center for Food & Nutrition. FSI heeft betrekking op 34 landen wereldwijd. Het meet de duurzaamheid van voedselsystemen aan de hand van drie..... 1 reacties

Boerenkool is een trendgroente
Het is boerenkooltijd! Het hoofdseizoen van de kool met de gekrulde bladeren loopt nog tot in maart, aldus de 'Provinzialverband Rheinischer Obst- und Gemüsebauer' (Bonn).Naast de klassieke gerechten met gekookte boerenkool zijn sinds enkele jaren ook andere toepassingsmogelijkheden van de groente populair..... 0 reacties


Crêpes met zachtfruit moet afzet met Valentijnsdag aanjagen
Voer de afzet van zachtfruit op door ze samen met goedverkochte bewerkte producten te promoten zoals kant-en-klare Franse crêpes aldus het Amerikaanse Freida's Specialty Produce. De verkooppiek van crêpes loopt van Valentijnsdag tot Moederdag in mei.Freida's nieuw ontworpen displayunit bevat 12 verpakkingen..... 0 reacties

19 partners gaan bijdragen aan gezonder eetpatroon consumenten
Hoe kiezen consumenten de voeding die ze kopen en eten? En hoe kunnen bedrijven consumenten helpen om gezondere en duurzamere keuzes te maken en tegelijkertijd meerwaarde en maatschappelijke impact creëren voor hun bedrijf? Eerder RIVM-onderzoek geeft aan dat negen op de tien mensen in Nederland te weinig..... 0 reacties

'Voedingsapotheken' schrijven groenten en fruit voor
Overal in de Verenigde Staten duiken 'voedingsapotheken' op die verse AGF aanbieden als medicatie tegen kwalen als hoge bloeddruk. Dit staat te lezen in het blad Mother Jones. Silver Avenue Family Health Center in San Francisco, combineert een voedselmagazijn en boerenmarkt met voedingsadvies om het aantal..... 0 reacties

Medicinale paddenstoelen de voedseltrend voor 2018
Gezonde voedingsmiddelen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. In 2017 werden medicinale paddenstoelen een trend. De extracten hiervan worden inmiddels verwerkt in alledaagse producten zoals koffie en thee. Whole Foods verwacht dat medicinale paddenstoelen de grootste voedseltrend van 2018..... 1 reacties

Aangetroffen in de gevangenis van Rezina
Wortelen met marihuana
Het personeel van de gevangenis in Rezina deed vorige week een opmerkelijke vondst in een bos wortelen die was afgegeven voor één van de gevangenen. Er bleken namelijk 3 spuiten met 10 ml marihuana in verstopt te zitten. De verdovende middelen waren bestemd voor een achtentwintig jarige gevangene die in..... 0 reacties


Michael Greger Nutritrion Facts nu ook in Nederland
​"We zouden groenten en fruit moeten eten alsof ons leven ervan afhangt"
De Amerikaanse stichting NutritionFacts.org inspireerde honderdduizenden mensen om gezonder te gaan eten. Nu komt de stichting naar Nederland. NutritionFacts is een initiatief van Michael Greger, een arts die ziektes liever voorkomt dan geneest. ​"We zouden groenten en fruit moeten eten alsof ons leven..... 1 reacties

Anneke Ammerlaan:
"Het woord ‘lekker’ wordt de komende jaren minder relevant"
Food- en trendwatcher Anneke Ammerlaan zet aan het begin van 2018 de door haar gesignaleerde trends op een rijtje in haar column Een gezonde blik op 2018. Het woord lekker wordt minder relevant, dieetwens is het nieuwe woord voor allergie en eten volgens je DNA gaat een groeispurt maken volgens Anneke...... 0 reacties

Australische hardfruitexporteurs wordt geadviseerd te stoppen met IProdione
Australische telers die exporteren naar de Europese Unie wordt geadviseerd om onmiddellijk te stoppen met het gebruik van producten met het actieve bestanddeel Iprodione na een EU-besluit om de goedkeuring voor de stof in te trekken vanaf volgend jaar.EU-lidstaten hebben tot juni 2018 de tijd gekregen om de..... 0 reacties

USDA rapport
Aankoopbeslissingen van millennials
Millennials, zij die tussen 1981 en midden 2000 zijn geboren, vormen nu de grootste levende generatie, meer dan babyboomers in de VS. Hun koopgedrag heeft derhalve een grote invloed op het huidige winkellandschap. Ze zijn meer divers en hebben gemiddeld een hoger opleidingsniveau dan voorgaande generaties...... 0 reacties

Amerikaanse studie waarschuwt
Iedereen vleesvrij: Een ramp voor de volksgezondheid
Een nieuw rapport van de Amerikaanse National Academy of Sciences suggereert dat als de VS volledig vegan zouden worden, het een ramp zou zijn. De studie was bedoeld om te kijken naar de impact van de vleesindustrie op de uitstoot van broeikasgassen en daarom werd gevraagd wat er zou gebeuren als elke..... 1 reacties


'Hersenvoedsel' en koolhydraat-alternatieven dé foodtrends voor 2018
Voedingsmiddelen die gezond zijn voor de hersenen of als alternatief dienen voor koolhydraten gaan aan kop in de nieuwe foodtrends voor 2018. Het winkelend publiek zal een bezoek aan de AGF-afdeling moeten brengen om deze producten in te kopen."Bij de start van een nieuw jaar zijn consumenten altijd weer op..... 0 reacties


11 januari 2018
Gezonde reisproviand op de 'Tag des Deutschen Apfels'
Wat is er rond, bont, kerngezond en viert haar feestdag traditioneel op 11 januari? De appel. Ter gelegenheid van de 'Tag des Deutschen Apfels' viert de favoriete reisproviand van de Duitsers een week lang feest daar waar hij veel reizigers treft: op stations. Hier worden namelijk knapperige, verse appelen..... 0 reacties

Handtekeningen gevraagd voor voedselonderwijs op Horecava
Alliantie Voedselonderwijs is een samenwerking van 30 partijen die vindt dat ieder kind structureel voedselonderwijs moet krijgen. Om dat voor elkaar te krijgen, stelden ze een petitie op. Met 40.000 handtekeningen moet het onderwerp in de Tweede Kamer aan de orde komen, 17.500 staan er al op. Tijdens de..... 0 reacties


Ieder seizoen vinden miljoenen kilo's eetbare levensmiddelen een nieuwe bestemming
Onconventionele voedselbank in Arizona 'redt' verse AGF
Bordelands, dat zichzelf een niet-traditionele voedselbank noemt, begon bijna 24 jaar geleden met het redden van AGF. Yolanda Soto en bestuursleden waren niet tevreden met de levensmiddelen waar zij mee moesten werken. Bovendien stond het haar niet aan dat er geen voeding uitgewisseld kon worden met de..... 0 reacties


In ontwikkelingslanden wordt te weinig AGF gegeten
Hoewel voedselonzekerheid - oftewel, geen toegang hebben tot 2100 calorieën per dag - is verminderd in alle regio's van de wereld, blijven er nog steeds uitdagingen. Voedselonzekerheid is nog steeds aanwezig in delen van de Sub-Sahara, Azië, Latijns-America en de Cariben.Een belangrijk onderdeel van..... 0 reacties


Duitsland: Dit zijn de foodtrends van 2018
49 foodbloggers gaven in een enquête hun mening over de foodtrends van vandaag en morgen en welke producten niet meer weg te denken zijn uit hun keuken. Volgens de enquête, die aan het einde van 2017 gehouden werd door het food pr-bureau 'kommunikation.pur' uit München, speelt het onderwerp bewustzijn een..... 0 reacties


Voedingscentrum introduceert 'Kies Ik Gezond?’-app
Het Voedingscentrum lanceert de gratis 'Kies Ik Gezond?'-app. Daarmee scan, zoek en vergelijk je producten. Je hoeft geen kleine lettertjes meer op het etiket te ontcijferen. In de app krijg je de voedingswaarden en ingrediënten te zien wanneer je de streepjescode van een product scant. Je kunt een product..... 1 reacties


Je eigen robot die dagelijks een verse maaltijd bereidt
..... 0 reacties


bloeddruk verlagen en zo aderverkalking tegengaan
Gezondheidsvoordelen paarse suikermais
Er worden momenteel paarse suikermaisrassen ontwikkeld om telers te helpen beter in te spelen op de groeiende groep gezondheidsbewuste consumenten.De Universiteit van Queensland ontwikkelt met gezamenlijke financiering door telers en het ontwikkelingsbedrijf Hort Innovation nieuwe rassen door middel van..... 0 reacties

De (snack)verleiding weerstaan?
In de huidige 'obesogene' omgeving waar ongezond voedsel overal gemakkelijk en goedkoop te verkrijgen is, zijn overgewicht en obesitas een groot probleem voor de gezondheid. Veel (overheids-) organisaties proberen mensen daarom te stimuleren om gezondere voedselkeuzes te maken door hen te informeren over wat..... 0 reacties

Russische wetenschappers testen voedselveiligheid met vuurvliegjes
Siberische onderzoekers hebben een snelle methode ontwikkeld om de toxiciteit van groenten en fruit te analyseren. De belangrijkste "markering" van contaminatie zijn de enzymen van gewone vuurvliegjes, meldt "Russian Planet".De innovatieve methode zorgt ervoor dat de kwaliteit van groenten en fruit..... 0 reacties


Bananen en tomaten tegen een kerstkater
We zijn allemaal van plan om deze kerst nuchter te blijven, maar houd dat maar eens vol als ome Arie naast je met een nasale stem op melancholische wijze zijn levensverhaal voor de derde keer tegen je vertelt. Voor je het weet, is je glas leeg en laat je hem bijvullen door tante Jannie. Nog eentje dan! De..... 0 reacties

Prijsvooruitzichten niet erg rooskleurig
Duitsland: 'Tendens van een dalende AGF-consumptie doorbroken'
De vraag naar groenten en fruit is dit jaar weer duidelijk toegenomen. De consument heeft hier tot nu toe wel minder geld aan uitgegeven, terwijl de hoeveelheid is toegenomen. Over alle producten gezien zijn de uitgaven ongeveer constant gebleven, zo becijferde het 'Bundesausschuss Obst und Gemüse'.Vooral de..... 0 reacties

Nieuwe oplossing voor je AGF afval
maak er compost..... 0 reacties

Tomaten scoren hoog in gezondheidsenquête onder consumenten
Tomaten worden als zeer gezond beschouwd en gezien als het belangrijkste ingrediënt van het Mediterrane dieet, zo blijkt uit onderzoek Lycored. 329 Engelsen kregen een lijst met 14 soorten groenten en fruit voorgelegd en werden gevraagd de 5 gezondste soorten te kiezen.Groene bladgroenten, die door 77% van..... 0 reacties

Volgens de SmartPoints van Weight Watchers
Na de kerst een dieet? Onbeperkt groenten en fruit eten mag
Afvallen na de feestdagen, maar toch lekker willen eten? Volgens de SmartPointsvan Weight Watchers mag je zoveel groenten en fruit eten als je wilt. Zero Points voedingsmiddelen zijn voedingsmiddelen met 0 SmartPoints waarden. Dit betekent dat je voor zero Points voedingsmiddelen géén SmartPoints waarden..... 0 reacties

Finse regering onderzoekt maatregelen voor verbetering AGF-consumptie
Eerder dit jaar is de 'zelfmoordbelasting' opgeheven in Finland. De nieuwe beslissingen over belasting zijn er op gericht om de Finnen in goede banen te leiden als het gaat om eetgewoonten. Een van de alternatieven is om de belasting op ongezond eten te verhogen en het juist te verminderen voor gezond..... 0 reacties

'Knoflook werkt tegen chronische ziekten'
Volgens wetenschappers van de Universiteit van Kopenhagen heeft knoflook een geneeskrachtige werking voor bijvoorbeeld Cyctic Fibrosis (taaislijmziekte) en de wonden van diabetespatiënten.Dit onderzoek staat onder leiding van Michael Givskov, die sinds 2005 bezig is met de antibacteriële werking van..... 1 reacties

Louis Bolk Instituut
"Groenten en fruit effectief medicijn bij reuma en MS"
Uit recent voedingsonderzoek blijkt dat het eten van meer onbewerkte voeding, meer groenten en fruit en het matigen van suiker en koolhydraten positieve effecten heeft op de ervaren gezondheid en het welbevinden van patiënten die aan reuma of Multiple Sclerose (MS) lijden. Dit stellen onderzoekers van het..... 0 reacties

Pastapakketten met verse tomaten
Het Canadese SUNSET heeft 'You Make Me' gelanceerd, een lijn van vier pastamaaltijdpakketten die in supermarkten in het hele land zullen worden verkocht. Deze handige maaltijdpakketten bevatten alles wat nodig is om thuis een lekkere pastaschotel te bereiden met verse tomaten, pasta, kruidenpakketten en..... 0 reacties


Growbox
Groententeelt in de woonkamer
De urban Chili growbox is de eerste growbox die dankzij haar uiterlijk perfect in iedere woning past. Je hoort haar niet, ze heeft een groot prestatievermogen en is eenvoudig te bedienen. Uit het idee om hobbyteelt ook thuis tot kinderspel te maken, ontstond een modern meubelstuk dat perfect geïntegreerd kan..... 0 reacties

Australiërs kopen minder AGF vanwege hoge energieprijzen
Australiërs kopen minder basisvoedsel zoals verse groenten en fruit zodat de lampen aan kunnen blijven. De Nationale Schuld-Hulplijn werd in september 14.000 keer gebeld, wat een record is voor die maand en 14 procent meer is dan rond diezelfde tijd vorig jaar.De hulplijn zei dat leners vooral belden..... 1 reacties


Anthony Bourdain: Nieuwe documentaire over voedselverspilling
Anthony Bourdain's nieuwe documentaire "WASTED! The Story of Food Waste" onderzoekt de omvang van het wereldwijde voedselafvalprobleem en mogelijke oplossingen van over de hele wereld.In de documentaire komen diverse bekende chefkoks en voedseldeskundigen aan het woord waaronder Dan Barber, Mario Batali,..... 0 reacties


Berlijnse start-up verrast met kant-en-klare smoothies
Verse smoothies zijn gezond, lekker en rijk aan vitamines en mineralen. De bereiding ervan - van het zoeken naar een recept tot aan het kopen van de ingrediënten en de verwerking - kost echter aardig wat tijd. Kant-en-klare smoothies worden over het algemeen echter lang voor de consumptie bereid en houdbaar..... 0 reacties


Makkelijk, voordeliger en gezond
Consumentbeeld diepvries-AGF wordt steeds positiever
Het is belangrijk vernieuwend te blijven binnen alle segmenten van de AGF-sector en diepvriesgroenten en -fruit vormen hierop geen uitzondering."Nu consumenten steeds prijsbewuster worden, winnen budgetretailers, discounters en huismerken steeds meer terrein. Huismerken spelen een zeer belangrijke rol in de..... 0 reacties


"Prijsveranderingen voor groenten en fruit kan duizenden levens per jaar redden"
Aanpassing van de prijzen van zeven voedingsmiddelen, waaronder fruit, groenten en met suiker gezoete dranken, zouden het aantal sterfgevallen door beroerte, diabetes en hart- en vaatziekten kunnen verminderen en de gezondheid in de Verenigde Staten kunnen verbeteren, volgens een studie geleid door..... 0 reacties


Copa-Cogeca en Freshfel promoten #FruitVeg4You campagne
Daar de Europese groenten- en fruitconsumptie onder de door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aanbevolen niveaus liggen hebben Copa-Cogeca en Freshfel deze week hun #FruitVeg4you campagne gelanceerd om de vele voedzame voordelen van het eten van groenten en fruit te belichten als onderdeel van een..... 0 reacties

Studie suggereert goedkopere AGF redt jaarlijks duizenden levens
Een nieuwe studie van de Tufts universiteit in de Verenigde Staten heeft aangetoond dat jaarlijks duizenden levens kunnen worden gered door de prijzen van slechts zeven voedingsproducten aan te passen, zo zegt TuftsNow.De onderzoekers zeggen dat subsidies op gezonde voeding, zoals groenten, fruit,..... 0 reacties

Het 'Erntenetzwerk' bekommert zich om niet geoogste percelen en bomen
Eén derde Zwitserse voedingsmiddelen gaat in de prullenbak
De OGG start met het 'Erntenetzwerk' ('Oogstnetwerk'): een nieuw project in de strijd tegen voedselverspilling: telers, vrijwilligers en afnemers slaan de handen ineen en strijden tegen de verspilling van perfect eetbare groenten en fruit. Een initiatief waar alle belanghebbenden baat bij hebben. Bij de..... 0 reacties

Wageningen University, Nationaal Schoolontbijt en Kenmerk Educatief
Online project moet kinderen gezonder laten ontbijten
Gezond ontbijten is belangrijk. Zeker voor kinderen. Om kinderen te leren wat een gezonde start van de dag is, heeft Wageningen University & Research in samenwerking met het Nationaal Schoolontbijt en Kenmerk Educatief een online Ontbijtmeter ontwikkeld. Een lesmethode waarbij kinderen individueel..... 0 reacties