Slimme tags voorkomen voedselverspilling

Ovie, een foodtechnologie-startup in Chigago heeft een slimme voedselopslag gecreŽerd. De slimme voedselopslag weet wanneer een product aan het bederven is en geeft ook automatische notificaties voordat het product bederft en zo heb je een laatste kans om het product te consumeren.Amerikaanse gezinnen verspillen ongeveer 40 procent van het voedsel dat in de supermarkt wordt gekocht. Dat is twee van de vijf tassen die ze kopen. Al deze verspilling komt neer op ongeveer $2000,- per jaar. Voedselafval heeft een grote impact op het milieu. Als je een ei weggooid gooi je uiteindelijk ook de 55 liter water weg die nodig was om dat ei te produceren.

Ovie lanceert een reeks producten om dit probleem te beperken. De Ovie Smarterware zijn tags ter grote van een 20 eurocent munt. Het systeem herrinnert je voordat het product slecht wordt en geeft je tips over hoe je het kunt eten en helpt je met het zoeken naar ontbrekende ingredienten.  Ty Thompson, mede-oprichter en CEO van Ovie, verklaarde: "Mensen willen niet al dat voedsel verspillen, het gebeurt gewoon. We zijn druk bezig, we investeren tijd en moeite om een geweldige maaltijd te maken, en dan gooien we uiteindelijk een grote hoeveelheid voedsel weg, simpelweg omdat we het vergeten. "We hebben onze slimme tags ontworpen om niet alleen voedsel te volgen voor meldingsdoeleinden, maar ook om visuele indicatoren aan te bieden aan iedereen in het huishouden." zegt Dave Joseph, medeoprichter en hoofd productontwerp. "Een lichtring verandert van van groen wanneer het vers is naar geel voordat het slecht wordt en rood wanneer het product te oud is om te consumeren. Dus het zal echt duidelijk zijn wat belangrijk is om eerder op te eten." 

Ovie is van plan in de herfst van 2018 de Smarterware te gaan leveren na een crowdfunding-campagne op Kickstarter in het voorjaar van 2018.

Voor meer informatie klik hier.