Avocadopit heeft kankerremmende eigenschappen

Een groep onderzoekers uit Texas heeft nieuwe bestanddelen in avocado's ontdekt die mogelijk bruikbaar zijn bij de behandeling van ziekten zoals kanker. Debasish Bandyopadhyay en zijn onderzoeksteam van de Universiteit van Texas-Rio Grande concentreerden zich op het buitenste vlies van de avocadopit. 

Twee jaar geleden realiseerde Bandyopadhyay zich dat er nog geen onderzoek gedaan was naar de stoffen waaruit de buitenlaag van een avocadopit bestaat. Bij nader onderzoek trof de wetenschapper echter dezelfde stoffen aan als die toegepast worden bij de behandeling van kanker en hartziekten. 

Hoe positief dit ook mag klinken, waarschuwen Bandyopadhay en zijn team tegelijkertijd dat dit vlies ook andere stoffen bevat die beschouwd worden als kankerverwekkend. "Om deze reden noemt de Amerikaanse Chemical Society ons onderzoek baanbrekend, omdat het aantoont dat er naast goede moleculen ook veel slechte moleculen aanwezig zijn," aldus Bandyopadhay. 

Volgens een artikel op 13newsnow.com is het onderzoek naar het vlies van avocadopitten slechts voor 30% voltooid. Bandyopadhay en zijn team zullen dus nieuwe ontdekkingen blijven doen.