Sportieve healthy pleasure: de Volley Bowl

De Volley Bowl is de nieuwe healthy pleasure voor sportliefhebbers en wordt geserveerd aan bezoekers en sporters tijdens drie topevents in de volleybalsport. Uit een halve volleybal eet je een uitgekiende mix van lekkere, gezonde en plantaardige seizoensproducten, afkomstig van Nederlandse lokale bedrijven. Het recept voor de Volley Bowl is ontwikkeld door Erik te Velthuis, chefkok van het Topsportrestaurant in sportcentrum Papendal.
Met de introductie van de Volley Bowl presenteerden Rabobank en de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) vandaag in Utrecht een nieuwe driejarige samenwerking. Rabobank was via NOC*NSF's Team NL al verbonden aan de Nevobo, maar deze samenwerking wordt nu geÔntensiveerd.De allereerste Volley Bowl
Samen met ex-topvolleybalster en foody Debby Stam bereidde Erik te Velthuis vanmiddag live de eerste Volley Bowl voor beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Dit gebeurde in De Moestuin in Utrecht.

De Volley Bowl tijdens topsportevents
De Volley Bowl wordt geserveerd aan bezoekers en sporters tijdens drie topevents in de volleybalsport. Het EK Beachvolleybal 2018 en het WK Zitvolleybal 2018, die beiden van 15 tot en met 22 juli plaatsvinden op diverse locaties in Nederland, hebben de primeur. Daarna volgt het EK Heren Volleybal 2019. De bowl wordt via een statiegeldsysteem verstrekt om duurzaam hergebruik te stimuleren. Nevobo-directeur Michel Everaert: "De Volley Bowl past goed bij de huidige trend in biologische, lokale, seizoensgebonden en plantaardige voeding. De lekkere, gezonde 'volleybal' inspireert het sportpubliek om bewust met hun eetpatroon bezig te zijn."

Verbinding tussen amateur- en topsport
De verbintenis met Nevobo is een verdiepingsslag in de sponsoringstrategie van Rabobank, die al partner is van onder andere NOC*NSF's Team NL, Lowlands en de Nederlandse breedtesport. Tom van Kuyk, sponsorstrateeg bij Rabobank: "Rabobank verbindt al decennia lang amateursporters, sportverenigingen en de absolute topsport. De samenwerking met Nevobo past hier goed bij."

Driejarige samenwerking
De introductie van de Volley Bowl markeert de aftrap van een nieuwe, driejarige samenwerking tussen Rabobank en Nevobo. De bank wordt partner van een aantal internationale volleybaltiteltoernooien die in 2018 en 2019 in Nederland plaatsvinden. Rabobank en Nevobo bundelen daarbij hun voedselkennis vanuit de gezamenlijke ambitie om rondom de evenementen een impuls te geven aan een gezond, duurzaam voedingsaanbod. Het foodprogramma wordt in samenwerking met NOC*NSF ontwikkeld en het plan is om het ook uit te rollen rondom andere sportevenementen.


Kickstart Food
De samenwerking tussen Rabobank en Nevobo is onderdeel van het Kickstart Food programma dat de bank onlangs lanceerde. Via dit programma deelt Rabobank haar kennis, netwerken en financiŽle oplossingen voor het ecologisch en sociaal verduurzamen van de voedings- en landbouwsector. Samen met partners zoals Nevobo wil Rabobank gezonde voeding voor iedereen in Nederland beschikbaar maken en afval reduceren.