Zeven redenen om komkommer te eten (gezondheid en beauty)
De hitte met komkommers te lijf

De zomer is op het Indiase subcontinent officieel begonnen en men bereidt zich daar voor op lange, zweterige dagen en een slopende hitte. Met name tijdens de zomermaanden is het belangrijk om te letten op wat je eet, want er zijn bepaalde voedingsmiddelen die je kunnen helpen van binnenuit koel te blijven. Anderen kunnen je lichaamswarmte juist verhogen.

In de zomer kun je niet om de komkommer heen, want het is een groente die je lichaam ontgift en je huid ook mooi en gezond houdt.

Ndtv.com noemt een aantal voordelen op van komkommer, die het in de zomer onmisbaar maken:

1. Hydrateert en ontgift je lichaam
Komkommer bestaat voor 95% uit water en is daarom super hydraterend. Het verwijdert gifstoffen uit het lichaam en houdt je van binnenuit gezond. Komkommer is een effectieve systeemreiniger die afvalproducten kan verdrijven.

2. Verfrist de huid
Komkommersap op het gezicht kan je er weer fris uit laten zien. Het is vooral goed voor mensen met een droge huid.

3. Vermindert donkere kringen
Komkommerplakken worden in veel schoonheidsbehandelingen gebruikt. Ze zijn vooral effectief bij het behandelen van donkere kringen en wallen onder de ogen. Voor een frisse huid kun je ook geraspte komkommer op je gezicht leggen. Laat de komkommer hiervoor 8-10 minuten op je ogen rusten. 

4. Tegen slechte adem
Niet veel mensen weten dit, maar komkommer helpt ook tegen overtollige warmte in de maag, een primaire oorzaak van slechte adem. Als je een stuk komkommer in je mond houdt, kun je de bacteriŽn doden die stinkende adem veroorzaken.

5. Schoonheidsvoedsel
Behalve voor de huid is komkommer ook goed voor de nagels en het haar. Komkommer kan helpen beschermen tegen zonnebrand en het siliciumdioxide in de groente kan de haargroei bevorderen en je nagels sterker maken.

6. Bevordert gewichtsverlies
Komkommer heeft veel vezels en weinig calorieŽn. Daarom is het een geweldig tussendoortje voor mensen die gewicht willen verliezen.

7. Reguleert de bloeddruk
Dankzij de hoge kalium-, magnesium- en vezelgehaltes is komkommer effectief in het reguleren van de bloeddruk.