Wasabi in een kas telen

Japanse Wasabi is een van 's werelds zeldzaamste en meest waardevolle exotische groenten en wordt al eeuwenlang gebruikt in traditionele gerechten zoals sushi, sashimi en sobanoedels. De plant is deels een waterkruid dat zich langs de randen van bergstromen in Japan heeft ontwikkeld. De specifieke koude klimatologische omstandigheden, die nodig zijn, maakt het een van de moeilijkste gewassen ter wereld om te telen.Het Australische Shima Wasabi produceert Japanse wasabiproducten. Het bedrijf biedt wasabipoeder aan voor thuisgebruik; wasabi voor de restaurantsector in AustraliŽ, inclusief wasabistengels, -bladeren, -babybladeren en -bloemstelen, geraspte wasabi voor chefkoks en geconcentreerde, zuiver wasabikruidenpoeder. Het bedrijf is sinds 2016 eigendom van het Australische TasFoods Limited.

Een bezoek aan de kas
Shima Wasabi bestaat al meer dan 12 jaar en is nu de grootste producent van verse wasabi op het zuidelijk halfrond. Als onderdeel van hun 'Meet The Grower'  (ontmoet de teler) campagne, bezocht het team van Sydney Direct Fresh Produce recent het bedrijf in TasmaniŽ. Sydney Direct Fresh Produce is een groenten- en fruitgroothandel gevestigd in Sydney en eigenaar Luke Kohler is altijd op zoek naar unieke en hoogwaardige groenten en fruit voor zijn klanten. "Onze goede vriend en topchef Massimo Mele vergezelde ons tijdens dit avontuur en kookte wat gerechten aan de hand van onze bevindingen."


Shima Wasabi
Shima Wasabi maakt gebruik van klimaatgestuurde kassen en een uniek hydrocultuursysteem om jaarrond hoogwaardige verse wasabi te produceren die kan concurreren met de beste wasabi in Japan. Al hun wasabiproducten zijn gebaseerd op 100% authentieke Japanse wasabi, geteeld door het bedrijf in de ongerepte wateren en het klimaat van TasmaniŽ.

Voor meer informatie:
Hoofdkantoor: 0061 2 4731 6911
SDFP
UNIT 12 / 10, 
Production Place
Jamisontown, Sydney