"Kinderen weten niet meer hoe echte aardbeien smaken"

Annabelle Delaval en Arnold Weislo schrijven kookboeken om mensen aan te moedigen meer verse groenten en fruit te eten. De boekenreeks is getiteld 'Que faire de simple'. Annabelle denkt dat maar heel weinig mensen genoeg verse groenten en fruit consumeren. "In onze huidige maatschappij is slechte voeding een groot probleem. Ik wil mijn passie voor koken en gezonde voedselkeuzes graag aan zoveel mogelijk mensen overbrengen."


Annabelle & Arnold

Het eerste kookboek van het Franse echtpaar, 'Eenvoudige en gezonde manieren om verse groenten te bereiden', werd ook naar het Engels en Duits vertaald. Annabelle: "We hebben ons eerste kookboek tien jaar geleden uitgebracht en het is nog steeds een bestseller. Veel mensen willen graag meer verse groenten en fruit eten maar weten niet hoe ze deze het best kunnen bereiden. Ik heb talloze recepten gecreëerd om deze mensen te inspireren. De recepten zijn eenvoudig en staan garant voor een geslaagde maaltijd. Door mensen aan te moedigen om meer groenten te eten, willen we hen tegelijk ook stimuleren om minder vlees te eten."

"Momenteel richten we ons op het verbeteren van het voedingspatroon van kinderen. Er zijn volop kinderkookboeken waarin recepten staan voor chocolade en zoetigheid maar wij willen ze juist gezondere keuzes leren maken. Onze recepten zijn goed door kinderen te begrijpen. Ze kunnen bijvoorbeeld leren hoe ze een appeltaart boordevol verse appelen kunnen maken en maaltijden met broccoli en andere groenten. We maken de recepten grappig en voegen foto's toe waarin stap-voor-stap wordt uitgelegd hoe de gerechten bereid kunnen worden." Het boek wordt nu al gebruikt door diverse Franse gezondheidsinstellingen. 



Volgens Annabelle zijn tomaten en wortelen de populairste groenten onder kinderen. "Ze zien er dankzij hun kleur aantrekkelijker uit dan bijvoorbeeld prei, hoewel er ook veel kinderen zijn die hier uiteindelijk ook dol op blijken te zijn. Een tijdje geleden nam ik deel aan een televisie-uitzending van France 2 waar ik samen met kinderen een preigerecht klaar moest maken. Ze weigerden het op te eten. Toen de cameraman ze vervolgens naar de keuken volgde, zaten ze de restjes op te eten en vonden ze het heerlijk."

 

Voor meer informatie: 
Les légumes frais
Annabelle Delaval 
+ 33 (0)6 15 48 25 12
leslegumesfrais-com@hotmail.fr
http://www.leslegumesfrais.fr