Joe Spano, Mucci Farms, over de uitbreiding in de VS
"We willen dichter bij de klant staan"

De eerste fase van de uitbreiding van de kassen van Mucci Farms in Huron, Ohio is voltooid en de oogst zal in mei beginnen. Joe Spano, Mucci Farms: "Voor de eerste fase hebben we gekozen voor trostomaten, omdat dat een van de producten is waar het meest vraag naar is." De nieuwe faciliteit is uitgerust met HPS groeilampen, waardoor het belangrijk is te kiezen voor een product waar in de wintermaanden veel vraag naar is. Trostomaten zullen jaarrond geteeld worden in Huron en ter plaatste is een pakhuis van 6500 m2 gebouwd voor de verpakking en distributie.

Dit is de eerste uitbreiding van het bedrijf buiten Canada. Spano: "Het grootste deel van onze producten wordt momenteel in de VS verkocht en dichtbij de markt zitten, was essentieel in ons beslissingsproces. Door de locatie in de VS kunnen we ook de reistijd verkorten doordat we niet meer de grens over hoeven en tegelijkertijd tegemoetkomen aan Amerikaanse consumenten die lokale producten willen."Vanuit teeltoogpunt is het een ideale locatie, omdat het direct tegenover Kingsville ligt aan de andere kant van Lake Erie. Spano: "Weerspatronen en teeltomstandigheden zijn vrijwel identiek, waardoor onze processen hetzelfde kunnen blijven."

In 2020 moet de constructie van fase twee en drie voltooid zijn en dan zal er 24 hectare belicht worden door de groeilampen. Spano: "Ook in fase twee en drie zullen trostomaten domineren, maar we kunnen ook een klein gedeelte richten op specialty tomaten."

Nieuwe snackkomkommer
Mucci Farms zal weer aanwezig zijn op de CPMA. Naast de Natural Organics and Veggies To Go die getoond zullen worden, zal het bedrijf ook een gloednieuwe look presenteren van de Smuccies. Daarnaast wordt er ook nog een compleet nieuw product gepresenteerd dat CuteCumber Poppers heet. Saxena: "Deze éénhaps Poppers zijn een unieke soort die ongeveer half zo groot zijn als onze CuteCumbers en we hebben besloten ons te blijven richten om het verbeteren van het consumentengemak door een dip bij de verpakking te doen."
Het bedrijf staat tijdens de CPMA op stand #921 in het Vancouver Convention Centre op 25 en 26 april.

Voor meer informatie:
Ajit Saxena
Mucci Farms
Tel: (+1) 519-326-8881
asaxena@muccifarms.com
www.muccifarms.com