in zes jaar tijd
Deense consumenten brengen voedselverspilling met 14.000 ton terug

Deense flatbewoners hebben gedurende de laatste zes jaar hun voedselverspilling met 24% per persoon verminderd en Deense gezinnen met gemiddeld 8% per persoon. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het Deense Environmental Protection Agency.

De totale afname van de voedselverspilling door Deense huishoudens bedroeg tussen 2011 en 2017 14.000 ton. Cijfers tonen aan dat Deense gezinnen in 2011-2012 in totaal 261.000 ton voedsel verspilden, een volume dat afgenomen was tot 247.000 ton in 2017. 

Denen, die in appartementen wonen, hebben hun voedselverspilling de laatste zes jaar gemiddeld met 24% per persoon verminderd. Er was echter geen afname van de voedselverspilling bij bewoners van vrijstaande huizen. Flatbewoners gooiden gemiddeld één tot anderhalve kilo eetbaar voedsel per week weg, zo blijkt uit cijfers, terwijl bewoners van vrijstaande huizen gemiddeld twee kilo voedsel per week verspilden. 

De website thelocal.dk schrijft dat een rapport van de Deense Veterinary and Food Administration, onderdeel van het ministerie van Milieu, aantoont dat Deense huishoudens zich in toenemende mate richten op het probleem van voedselverspilling, waarbij 85% van de Denen aangeeft hier de laatste jaren veel bewuster mee bezig te zijn.