Kokkerelli producten bij Jan Linders

Tholen - Gezonde producten van, voor, door en met kinderen. Dit is het concept van Kokkerelli een "Kids Proef" brand waarin groenten de hoofdrol spelen. Een tiental Kokkerelli producten zijn over een aantal maanden te koop in de winkels van Jan Linders. "Het merk Kokkerelli is al zichtbaar op de fruitbox die kinderen in de winkels van Jan Linders kunnen samenstellen. Dit najaar komen daar producten ontwikkelt voor, door en met kinderen bij", vertelt Suzanne Bisschops, directeur Stichting Kids University for Cooking (KC4C). "Alle producten hebben groente en fruit als basis, maar overwegend gaat het om producten met groenten, denk aan soepen, pizza en groentesnack bekers. Het is op dit moment nog niet duidelijk welke producten uiteindelijk in de winkel komen te liggen. Het gaat er om dat kinderen het echt lekker vinden. Kinderen hadden bijvoorbeeld een prei-perensoepje bedacht maar dat viel bij een grote groep kinderen niet in de smaak."Producten voor kinderen
Kokkerelli is een merk dat laat zien dat het echt van, voor, door en met kinderen is ontwikkeld. Susanne: "Op deze producten staat het geel blauwe Kokkerelli "Kids Proef logo. Dat kun je beschouwen als een stempel die symbool staat voor: approved by kids. Dat het logo nu al te zien is op de fruitbox van Jan Linders is een mooi opstapje naar zichtbaarheid in de markt."

Jan Linders heeft niet de Kokkerelli primeur, die ligt in bij De Efteling. Sinds oktober kun je daar de Lekkerste Kinderkroket op basis van mozzarella en tomaat, uit de muur te halen. De samenwerking met Jan Linders gaat wel een stapje verder en is gebaseerd op een meerjarige samenwerking. Susanne: "Jan Linders steunt in Stichting KU4C, zodat kinderen kunnen profiteren van voedseleducatie en was een opstap naar de samenwerking met Kokkerelli. Kokkerelli en Jan Linders hebben samen de handen ineen geslagen voor gezonde voeding voor kinderen. De producten liggen straks bewust door de hele winkel. Zo leren kinderen dat in de hele winkel gezonde producten te koop zijn."


De fruitbox werd eerder gepresenteerd door Kokkerelli Ambassadeur Jan Klerken (l) en Jan Linders eigenaar Leo Linders, foto Kokkerelli

Educatie
"Onze ambitie is om een bijdrage te leveren aan een gezondere leefstijl van kinderen. Kinderen zijn de consumenten van de toekomst. Bewustwording en goede kennis van voeding en gezondheid op jonge leeftijd helpt kinderen om nu en op latere leeftijd bewuste(re) keuzes te maken, zodat een gezonder eetpatroon ontstaat. Dit doen we op twee manieren. Via Kokkerelli werken we in samenwerking met bedrijven aan een gezond en lekker productenaanbod voor kinderen. Via de Stichting KU4C zetten we educatie in op basisscholen in samenwerking met telers. Kinderen leren waar voeding vandaan komt en wat het effect van voeding op hun gezondheid is. Zij komen ontdekken eerst op locatie bij de teler hoe het groeit en ervaren het door te zien, voelen, ruiken en proeven. Groenten of fruit nemen ze vanaf de teler mee naar de keuken waarna ze er zelf mee aan de slag mogen gaan. Kortom, zij beleven voeding van de grond tot de mond en maken op een leuke manier kennis met de gehele voedselketen. We doen dit al met basisscholen in de regio Venlo. Binnenkort wordt het programma ook aangeboden op basisscholen rondom Ede", besluit Susanne.

Voor meer informatie:
Kokkerelli Kids University for Cooking
Suzanne Bisschop
Villa Flora - Box 2 en 3
St. Jansweg 20
5928 RC Venlo
T: +31 77 850 3029
E: info@kokkerelli.nl
www.kokkerelli.nl

Publicatiedatum: 2-5-2018
Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl