Rudolph van Veen, initiatiefnemer FoodFirst Network
"Voeding is het beste medicijn"

FoodFirst Network, het onafhankelijke videoplatform voor een gezondere levensstijl, start vandaag met haar missie om heel Nederland binnen drie jaar gezonder te maken. Abonnees hebben 24 uur per dag toegang tot het online platform waar zij onder begeleiding kunnen werken aan een gezondere levensstijl. Met lekkere en gezonde recepten op maat en expertadviezen over o.a. voeding, beweging, slaap en ontspanning. Om iedereen kennis te laten maken met de 'Netflix voor een gezonder en vitaler leven', zet FoodFirst Network het platform vanaf vandaag voor alle Nederlanders een maand gratis open.  FoodFirst Network (FFN) is een initiatief van Jan Dekker en meesterkok en -patissier Rudolph van Veen. Zij stonden ook aan de basis van de succesvolle tv-formules Life & Cooking en 24Kitchen. Eind vorig jaar zag het platform het levenslicht en inmiddels krijgen al ruim 6000 abonnees dagelijks persoonlijke recepten, kookvideo's en adviezen van het team van experts via on demand streaming. Aan het platform werken naast koks ook (huis)artsen, voedingsdeskundigen, diëtisten, psychologen, gezondheidswetenschappers en fitness- en yogatrainers mee, allen met één boodschap: een gezonde leefstijl is je beste medicijn! Een regulier abonnement kost €4,99 per maand (€49,99 per jaar).Voeding is het beste medicijn 
Rudolph van Veen: "Door in gesprek te gaan met wetenschappers, artsen en voedingsdeskundigen heb ook ik nieuwe inzichten gekregen over de waarde van ons eten. Naast de aandacht voor lekker koken of bakken, is het nu meer dan ooit tijd om ruimschoots aandacht te besteden aan het evenwicht tussen voeding en gezondheid. Bijna de helft van alle Nederlanders heeft overgewicht en ruim 1,2 miljoen landgenoten hebben diabetes. Daarnaast leggen veel van onze huisartsen en specialisten in Nederland de nadruk op symptoombestrijding. Bij FFN zien we voeding als beste medicijn. Zoals Jan altijd zegt: we moeten in Nederland van pil naar 'smaak-pa-pil'. Daarnaast willen wij met de content op ons platform meer de focus verleggen naar preventie door de leden de tools aan te reiken voor een gezonde levensstijl waarin gezonde voeding op de eerste plaats komt. Food first." 

Op maat gemaakte content en reclamevrij 
Het platform gaat uit van individuele profielen. Een abonnee met een notenallergie krijgt alleen notenvrije recepten. Iemand met diabetes ontvangt aangepaste recepten en tips die helpen grip te krijgen op deze chronische ziekte. En ook voor mensen die gewoonweg willen afvallen, is er een op maat gemaakt advies op het gebied van voeding en bewegen. Dekker: "Of je nu een ziekte hebt, te zwaar bent of gezond: FoodFirst Network is er voor iedereen die zich beter wilt voelen. Het begint bij verse voeding, puur en onbewerkt. Daarnaast is FoodFirst Network uit principe reclamevrij zonder enige banden met de voedingsindustrie en kan dus het eerlijke verhaal vertellen over voeding."

On demand content en advies 
Abonnees van FFN hebben 24 uur per dag toegang tot het platform via al hun apparaten, zoals een pc, laptop, tablet, mobiele telefoon en smart-tv. Videokoken, yogalessen volgen of een van de vele video's bekijken over goede voeding of tips voor slim boodschappen doen: het kan met FFN altijd en overal. Daarnaast beschikt het platform over een chatfunctie waarmee abonnees rechtstreeks vragen kunnen stellen aan het team van FFN. 

Voor meer informatie:
FoodFirst Network
www.foodfirstnetwork.nl