Tien tips voor een spannend glas water

De oplossing voor een warme zomerdag wanneer men aan iets verfrissend toe is. De hele dag water drinken is ook zo saai. De oplossing hiervoor is water met een smaakje. Door water op smaak te brengen met fruit en kruiden wordt het glas water opeens spannend. Hierbij tien tips om te variëren tijdens warme dagen. 

1. Munt en limoen: Een klassieker, natuurlijk, maar daarmee zeker niet minder lekker! Heerlijk fris, met een klein zuur randje.

2. Aardbei, basilicum en citroen: Aardbei en basilicum vormen een verrassend goede combinatie die door steeds meer mensen ontdekt wordt. Met de frisheid van de citroen erbij ideaal voor een zomerse smaak!

3. Sinaasappel en bosbes: Als je de bosvruchten een beetje kneust voor je in het water legt, geven ze hun smaak beter af. Let op: je kunt dit water dan niet heel lang bewaren, dan worden ze papperig.

4. Lavendel en bosbes: Lavendel heeft niet alleen een heerlijke geur, het geeft ook een fantastische zachte smaak af. De combinatie met bosbessen is subtiel zoetig en ontzettend zomers.

5. Gember en citroen: De kruidige smaak van gember wordt het beste door het water opgenomen als je warm water gebruikt, dat je vervolgens af laat koelen.

6. Verschillende citrussoorten: Combinaties van stukjes limoen, citroen, grapefruit en sinaasappel smaken niet alleen heerlijk fruitig, ze zien er ook nog eens prachtig kleurrijk uit op een feestelijk gedekte tafel bij de barbecue!

7. Groene thee met gember en citroen: Thee zetten kan ook met koud water! De smaak heeft dan wat meer tijd nodig om in te trekken, maar je krijgt een heerlijk zacht drankje dat door de gember en citroen lekker fris blijft.

8. Tijm en citroen: Tijm wordt vaak over het hoofd gezien door mensen die water met een smaakje maken, maar probeer het eens – de kruidige geur roept direct beelden van Franse kruidentuinen in je op.

9. Frambozen, rozenwater en vanille: Een paar druppels rozenwater geven de toch al fantastische smaakcombinatie van frambozen en vanille nét dat beetje extra. Puur genieten!

10. Tropische vruchten: Mango, papaya en ananas zijn een paar van de vruchten die je uitstekend kunt gebruiken voor tropisch getint water met een smaakje. Extra fris met een paar gekneusde blaadjes munt!

Bron: Droge Spieren