Groot, maar boordevol smaak
De Goutini tomaat exclusief verkrijgbaar in 17 Asda-filialen

De tomatensector probeert al jaren een tomaat te ontwikkelen die groot maar toch aromatisch is. De nieuwe Goutini tomaat lijkt echter 'de heilige graal' te zijn waar iedereen naar op zoek was. 

Wat de Goutini spannend maakt, is het feit dat deze tomaat het formaat van een vleestomaat heeft maar net zo'n zoete smaak heeft als een cherrytomaat en dit is een innovatie in de tomatenwereld. Iedereen is gewend aan de smaak van gewone vleestomaten maar de Goutini smaakt drie keer zo intens en zoet. De pitten in deze tomaat geven hem bovendien een licht zuurtje en dat is belangrijk voor een uitgebalanceerde tomatensmaak.  

Het is het type tomaat dat je maar eens in 20 jaar voorbij ziet komen: een zeer bijzonder ras.Teler Andy Roe: "Ik ontdekte deze tomaat drie jaar geleden in Nederland maar ontving vorig jaar pas de eerste officiŽle zaden. Zaadbedrijven beschermen hun nieuwe rassen zeer goed en willen deze niet te vroeg op de markt brengen."

In een artikel op corporate.asda.com is te lezen dat Asda voortdurend nieuwe producten introduceert. "De laatste drie jaar hebben we samen met Asda drie nieuwe tomatenrassen op de markt gebracht, waaronder de Tomkin tomaat.