Zürich duurste stad om avocado's te kopen

Zürich is de duurste stad om avocado's te kopen, gevolgd door Londen en New York. Zurich is 's werelds duurste stad in het algemeen, gevolgd door Genève en Oslo. Londen komt op de achtste plaats, volgens UBS's rapport 'Prijzen en Inkomsten'.

Alhoewel de gemiddelde huurprijzen en de kosten van een gemiddeld winkelmandje in Londen zijn gedaald, blijven avocado's de op een na duurste ter wereld met een gemiddelde prijs van 7,33 dollar voor drie avocado's, achter Zürich (8,27 dollar) en net voor New York (5,98 dollar).

Ook de gemiddelde prijs van producten die doorgaans geassocieerd worden met millennials zijn met elkaar vergeleken: een iPhone X in Londen kost bijvoorbeeld 1.389,86 dollar, 1.429,63 dollar in Parijs en 1.087,83 dollar in New York.

Volgens itv.com vergelijkt hoe het onderzoek, dat voor het eerst werd uitgevoerd in 1971, honderdachtentwintig prijzen van verschillende producten en diensten, evenals het gemiddelde inkomen van vijftien beroepen die de gemiddelde beroepsbevolking vertegenwoordigen.