Herinrichting Fruitteeltmuseum afgerond

Na een korte periode van sluiting is begin mei het Fruitteeltmuseum in Kapelle weer opnieuw open met een hele frisse nieuwe uitstraling.

Het bekende museum is in de eerste maanden van 2018 geheel veranderd. De vaste expositie is in een open opstelling geplaatst. Er zijn nu niet alleen in de museumtuin maar ook in het museum bomen te vinden met interactieve schermen die de liefhebber meer achtergrondinformatie kunnen geven. Daarnaast is er meer aandacht voor de mondelinge kennisoverdracht "Oral History". Rondom de thema's: Groei, Bloei, Snoei en Oogst zijn de opstellingen samengesteld.

De oude veilingklok is gehandhaafd, deze is uitgebreid met een digitale veilingmeester, die uitleg kan geven hoe de veiling werkt als er geen deskundige in het museum aanwezig is. Het museum heeft ook een vitrine waarin op dit moment, de "Oude" Knoop, een standaardwerk in de geschiedenis van de fruitteelt, te zien is. Het Fruitteeltmuseum heeft een ruimte waarin cursussen e.d. gegeven kunnen worden en een mooie wisselexpositieruimte, die opener van opzet is gemaakt. Het museumcafé is uitgebreid en heeft meer zitplaatsen gekregen. Daarnaast is er de unieke museumtuin, waarin 170 voornamelijk oude appel- en perenrassen te zien zijn.Het museum is open vanaf 1 april tot 31 oktober vanaf dinsdag tot en met zaterdag vanaf 13 tot 17 uur. In juli en augustus is dat zelfs vanaf 11 tot 17 uur.

Adres: Annie M.G. Schmidtsingel 1, 4421 TA Kapelle

Klik hier voor meer informatie