VS: E.coli uitbraak blijft slachtoffers eisen

De Amerikaanse Centers for Disease Control (CDC) en de Food and Drug Administration (FDA) hebben op hun website nieuwe ontwikkelingen over de E. coli O157:H7 uitbraak gemeld. De uitbraak wordt gerelateerd aan in Yuma geteelde romaine sla. De nieuwste statistieken zijn als volgt: 
  • Gevallen: 197
  • Staten: 35
  • Doden: 5
  • Ziekenhuisopnames: 89
  • Terugroepingen: Nee
Sinds de vorige update van het CDC op 16 mei 2018 zijn er 25 ziektegevallen en vier doden bijgekomen. 

Er zit gemiddeld twee tot drie weken tijd tussen het moment dat een persoon ziek wordt door E.coli tot het moment dat de ziekte gemeld wordt bij het CDC. 

De meeste mensen, die onlangs ziek zijn geworden, hebben romaine sla uit de regio van Yuma gegeten toen deze waarschijnlijk nog beschikbaar was in winkels en restaurants. Sommige mensen die ziek zijn geworden, hebben zelf geen romaine sla gegeten, maar hebben contact gehad met mensen die de sla hebben gegeten. Dit wordt een secundaire infectie genoemd. 

Dr. Gottlieb en Dr. Ostroff van het FDA hebben een blog post gemaakt met meer details over de uitbraak, waaronder een diagram die het verloop van de uitbraak toont. 

Er is een taakgroep gevormd door CA LGMA, AZ LGMA, United Fresh, Western Growers en PMA. Zij zullen volgende week hun eerste vergadering houden om de data van het FDA, CDC en de industrie over de uitbraak te evalueren en zullen proberen om de mogelijke oorzaken van de uitbraak te achterhalen.