Peperduur fruit: €42.648 voor 12 mango's en €3.752 voor één aardbei

Iedereen weet dat fruit gezond voor je is maar is het ook zo goed voor je portemonnee? Nou, soms niet. 

Onlangs werd in Japan een paar Yubari King meloenen geveild voor €25.000. Dit zijn natuurlijk bespottelijke bedragen. Hieronder volgen nog een paar voorbeelden van dure fruitsoorten. 


Densuke Watermeloenen - €5.122

Densuke Watermeloenen gaan op veilingen in Japan voor exorbitante prijzen van €1.707 tot €4.268 per stuk van de hand. Deze bedragen worden alleen neergeteld voor de eerste exemplaren van de nieuwe oogst. In 2014 werden alle prijsrecords echter verbroken toen de eerste meloenen voor maar liefst €5.122 per stuk verkocht werden.

Deze zeldzame vrucht is zoeter van smaak dan de gewone watermeloen, heeft een wat rondere vorm en het vruchtvlees heeft een unieke roze kleur. Daarnaast is het ras beroemd vanwege haar glanzende zwarte schil en knapperige 'bite'. 


Top End Mango's, Australië - $50,000
 
Men zou denken dat 's werelds duurste mango's uit India of een ander exotisch land afkomstig zouden zijn. Toch is het Australië die dit record op haar naam mag schrijven. Hier werd in 2010 namelijk een tray met 12 mango's verkocht voor €42.648. Dit komt dus neer op een slordige €3.414 per mango. 

De mango's werden gekocht door Carlo Lorenti, eigenaar van Clayfield Markets Fresh, op een veiling in Brisbane. In Australië worden al sinds 1998 mangoveilingen gehouden ter ere van de oogst. 


Gigantella Maxim aardbei- €3.752

Wat zou Wimbledon zijn zonder de traditionele aardbeien met slagroom? Om deze fruitsoort en het tennis naar een hoger plan te tillen, creëerden Britse wetenschappers een aardbeienras dat vruchten geeft ter grootte van tennisballen. Dit nieuwe aardbeienras, de Gigantella Maxim, produceert aardbeien die een handpalm vullen. Op een veiling in 2017 werd één van deze reusachtige aardbeien verkocht voor het bedrag van €3.752. Uiteraard werden er ook een paar exemplaren naar Wimbledon gestuurd voor de paar gelukkigen die zich deze dure traktatie kunnen veroorloven. 


Roman Druiven- €12.463

Deze sappige rode druiven, die zo groot zijn als pingpongballen, worden in Japan geteeld. In 2016 werden deze druiven voor €12.463 per tros verkocht. Een tros bevat ongeveer 30 druiven, waarmee de prijs dus rond de €410 per druif ligt.  

In 2008 maakten Ruby Roman druiven hun debuut als nieuw premium druivenras in Japan. Om in aanmerking te komen moeten de druiven meer dan 20 gram wegen en een suikergehalte van minimaal 18% hebben. 
Ananas, Verenigd Koninkrijk - €11.097

Als zeldzame, exotische en moeilijk te telen fruitsoort gold ananas in het Victoriaanse tijdperk als een symbool van rijkdom. Ook vandaag de dag is dit nog zo, tenminste als het fruit uit Cornwall afkomstig is. De ananas die met grote zorg in de 'Lost Gardens of Heligan' worden geteeld, kost een klein fortuin. 

In 2012 werd het fruit voor €11.098 per stuk geveild. Het fruit, dat op traditionele wijze in Victoriaanse kassen wordt geteeld, wordt regelmatig bemest met paardenmest met als resultaat een overheerlijke zoete vrucht.


Bron: economictimes.indiatimes.com