Gevecht tegen obesitas onder kinderen
Brits parlementslid roept op tot subsidies voor verse groenten en fruit

Onlangs citeerde John Woodcock, Brits parlementariėr voor Barrow-in-Furness, enkele alarmerende nieuwe cijfers die aantoonden dat 30% van de vier- en vijfjarigen in Furness overgewicht heeft. Statistieken tonen aan dat honderden kinderen in Furness geen gezonde start in het leven krijgen.

In z'n strijd om de gezondheid van de kinderen in Furness te verbeteren, schreef Woodcock staatssecretaris Michael Gove een brief waarin hij aandringt op "het nemen maatregelen tot het verstrekken van subsidies op verse groenten en fruit in winkels en supermarkten als onderdeel van de voortdurende strijd tegen obesitas bij kinderen."

In zijn brief schrijft Woodcock: "Zeer schokkende statistieken tonen aan dat 30% van de vier- en vijfjarigen in Barrow overgewicht heeft. Zoals u weet lopen kinderen die geen gezonde start in het leven krijgen meer kans op problemen op school en gezondheidsklachten gedurende de rest van hun leven. Het verlagen van obesitas onder kinderen is van essentieel belang als we de verschrikking van ongelijkheid en slechte levenskeuzes in het VK willen verlagen."

Volgens nwemail.co.uk drong Woodcock er bij de staatssecretaris op aan om de 'effectiviteit en uitvoerbaar' van het idee eerst te testen in Furness voor het landelijk te introduceren.