Grapefruits: roze superfoodbommen

De smaak, een kruising tussen een sinaasappel en een pomelo, betekent waarschijnlijk geen liefde bij de eerste hap. Toch zou dit superfood absoluut op je boodschappenlijst moeten staan en wel om vier goede redenen: 

1. Het is ongelooflijk goed voor gewichtsverlies.
Met weinig calorieŰn en veel water geeft de grapefruit je een verzadigd gevoel en vormt zo geen risico voor gewichtstoename. Grapefruit laat je bloedsuikers niet stijgen. Studies op dieren hebben aangetoond dat het eten van grapefruit effectiever kan zijn dan medicijnen tegen obesitas. 

2. Vermindering van cellulitis.
Grapefruit bevat een enzym dat bewezen is effectief te zijn in het verlagen van cellulitis en kan gebruikt worden als natuurlijke behandeling van putjes. Daarnaast is het goed tegen ontstekingen en bevat het huid zuiverende eigenschappen. 

3. Bevat veel vitamine C.
Een halve grapefruit bevat tenminste de helft van de gewenste vitamine C voor een volwassene, waarvan je algehele gezondheid profiteert.

4. Het eten van grapefruit is goed voor je hart.
Volgens de Amerikaanse Hartstichting lopen vrouwen waarschijnlijk minder kans op een beroerte door de flavono´den in hun lichaam te verhogen die te vinden zijn in citrus, zoals grapefruit. Naast flavono´den bevat grapefruit ook andere bestanddelen die fantastisch zijn om je hart gezond te houden.