Flint, Michigan
Programma voor AGF 'op recept' verbetert toegang tot gezonde voeding

Een nieuw Amerikaans onderzoek toont aan dat een programma waarbij groenten en fruit worden voorgeschreven de toegang tot gezonde voeding voor arme kinderen kan verbeteren. 

In 2015 nam het Hurley Children's Center haar intrek op de tweede verdieping van de Flint Farmers' Market. Na de verhuizing stelden de kinderkliniek en de markt een programma op om gezinnen aan te moedigen hun inkopen op de markt te doen door de jonge patiënten 'recepten' van €12,75 voor te schrijven waarmee ze verse groenten en fruit kunnen kopen. 



In de stad Flint zijn maar weinig levensmiddelenzaken. 60% van de kinderen in deze stad leeft in armoede en velen van hen krijgen niet genoeg gezonde voeding binnen maar eten calorierijke producten van lage kwaliteit. 

"De basis voor het eten van groenten en fruit op volwassen leeftijd wordt in de kinderjaren gelegd. Het is daarom belangrijk om kinderen van jongs af aan gezonde eetgewoonten bij te brengen," vertelt onderzoekster Amy Saxe-Custack van de Universiteit van Michigan en het Hurley Children's Center. "We moeten ons niet alleen op educatie richten maar ook op de barrières die de toegankelijkheid van betaalbare verse groenten en fruit in de weg staan, met name in arme gebieden. Het programma is de eerste stap om hoogwaardige verse AGF toegankelijk te maken voor kinderen."


Bron: news-medical.net