"Eet geen volkorengranen, zuivel, noten en tomaten"
Kelly Clarkson: "Gezond eten is een dure grap'

Kelly Clarkson houdt zich steeds meer bezig met gezonde voeding. Tijdens een recent optreden als gast-presentatrice van de Today show gaf Clarkson toe dat gezond eten erg duur is en dat ze zich dit niet had kunnen veroorloven toen ze opgroeide. Today -presentatrice Hoda Kotb sprak met het Voice-jurylid over schoonheidstrends en afvallen. 

Clarkson is moeder van vier kinderen en lijdt aan een auto-immuunziekte en schildklierproblemen. Ze verdiepte zich daarom in het boek The Plant Paradox om meer inzicht te krijgen in het belang van voeding.  

Dit boek raadt mensen aan producten zoals volkorengranen, zuivel, noten en tomaten te laten staan omdat deze ontstekingen veroorzaken. Clarkson merkt op dat het samenstellen van verse biologische maaltijden uit een dergelijk beperkt aanbod een dure grap is. 

"Het kost echt heel veel geld en ik zou willen dat de regering mensen meer zou steunen omdat het moeilijk is om de juiste producten te vinden. Ik groeide in armoede op en mijn familie zou zich dit vroeger nooit hebben kunnen veroorloven. Het doet echter wonderen voor mijn gezondheid. De klachten van mijn auto-immuunziekte zijn nagenoeg verdwenen en ik ben bijna 17 kilo afgevallen!"Helaas heeft ze gelijk want verse groenten en fruit zijn aanzienlijk duurder dan bewerkte levensmiddelen.