Huidverzorging met kiwi en avocado

Na een lijn hoogwaardige huisverzorgingsproducten te hebben ontwikkeld, is Hellen Faulkner uit de Nieuw-Zeelandse regio Bay of Plenty van plan om uit te breiden naar de Chinese markt. Hiermee zal Bay of Plenty op de kaart worden gezet als producent van producten op basis van kiwi en avocado. 

Faulkner begon twee jaar geleden met haar huidverzorgingsbedrijf HZP+Co. Zij en haar familie bezitten kiwi- en avocadoplantages in Katikati. Ze kwam op het idee toen ze merkte dat veel fruit verloren ging en dat er maar weinig producten op basis van deze fruitsoorten worden gemaakt die geŽxporteerd worden. 

"Je kunt niet al het fruit exporteren en veel wordt weggegooid. Ik wil voedselverspilling echter zoveel mogelijk voorkomen en zag een kans om deze natuurlijke ingrediŽnten te verwerken in huidverzorgingsproducten. Het resultaat is een unieke lijn bestaande uit hydraterende sprays, serums en lichaamsolie."

Volgens www.nzherald.co.nz hebben de producten ook de aandacht getrokken van hockeycoach Gemma McCaw die scholen bezoekt om met kinderen te praten over gezondheid en welzijn. 

Faulkner vindt het belangrijk om met de opbrengsten wat terug te doen voor de maatschappij. Zo steunt het merk de stichting Foster Hope die zorgpakketten verstrekt aan pleegkinderen die voor het eerst in een nieuw gezin komen.