Duitse consument verkiest premium-tomaten tot product van het jaar
Hollandse cherry-trostomaat van teler Royal Pride prijzenpakker in Duitsland

Tholen - De cherry trostomaten van teler Royal Pride uit Middenmeer zijn verkozen tot product van het jaar door de Duitsers. Het teeltbedrijf levert deze onder meer aan supermarktketen Netto. De Hollandse tomaten - die onder de merknaam Markttag Premium in de Duitse schappen te vinden zijn - werden onder meer beoordeeld op presentatie, gebruiksvriendelijkheid en prijs-kwaliteit-verhouding. Telersvereniging en directe leverancier Harvest House laat weten zeer verheugd te zijn met deze buitenlandse onderscheiding.
 

Het team van teeltbedrijf Royal Pride BV uit Middenmeer

Circa 31.500 Duitsers brachten de aflopen periode online hun stem uit, waarbij men de keuze had uit in totaal 172 producten verdeeld over 32 categorieŽn. De Hollandse cherry trostomaten van het merk Markttag was een van de vier uiteindelijke prijswinnaars en het meest verkozen product in de categorie 'Groenten en Kruiden'. Naast directe productkenmerken mochten de respondenten ook aangeven of ze het artikel herhaaldelijk kopen en aan anderen aanbevelen. Ook op deze punten scoorden de cherry-trostomaten van Royal Pride zeer hoog. 
 
'Kroon op samenwerking'
Ook teeltvereniging Harvest House uit Maasdijk - die de tomaten via het eigen exportbedrijf T.N.I. aan de Duitse markt levert - is aangenaam verrast door de prijs. ''Teler Frank van Kleef van Royal Pride teelt deze trostomaten al zo'n 10 jaar, onder andere voor Netto Zuid. Deze onderscheiding is niet alleen een blijk van waardering, maar ook een kroon op deze langdurige samenwerking'', laat een woordvoerster van Harvest House in een korte reactie weten. 
 


Duurzame productie
Teeltbedrijf Royal Pride uit Middenmeer (NH) behoort tot de belangrijkste spelers op het gebied van premium-kastomaten. Op ca. 52 ha produceren de telers Frank van Kleef, Koert en Bart van den Ende onder meer de zoete cherrytomaat Robino. Daarnaast is Frank van Kleef een van de gezichten achter Milieukeur en Planet Proof, het duurzame keurmerk dat hij in samenwerking met Milieudefensie en collega-telers van Harvest House opgericht heeft. Ook binnen zijn eigen kascomplex is er veel aandacht voor duurzame productie: energiebesparing en milieuvriendelijke productiemethoden hebben daarbij een prominente positie. 
 
Meer informatie:
Harvest House BV
Honderdland 415
2676 LV Maasdijk
Telefoon +31 174 519 200
E-mail: info@harvesthouse.nl
Web: www.harvesthouse.nl
 
Royal Pride Holland BV
Wagenpad 12, 1775 RJ Middenmeer
Telefoon: 0227 577 400
Mail: info@royalpride.nl
Web: www.royalpride.nl


Publicatiedatum: 5-7-2018
Auteur: Hugo Huijbers
Copyright: www.agf.nl