Rwandese student produceert olie, zeep en wijn uit avocado's

Het is Niyidukunda Mugeni Euphrosine, een student van de Rwandese universiteit, gelukt om bakolie te maken uit avocado's. Ze is nu van plan om ook wijn en sap van avocado's te maken.

Het viel Meguni en haar collega's op dat de oogsten van avocado's in haar buurt en het hele district steeds weer overvloedig waren. "Toen we dat in de gaten kregen, begonnen we te verzinnen hoe we meerwaarde aan dit fruit konden geven en hoe we producten zouden kunnen maken die langer houdbaar zijn."

De olie die Megeni uit de avocado's heeft geperst, wordt gebruikt bij de productie van andere producten zoals zeep. Ze beweert dat deze geneeskrachtig is en werkt tegen acne, ringwormen en huidirritatie. De avocado-olie is rijk aan kalium en bevat in tegenstelling tot andere producten geen cholesterol.

De meeste avocado's uit de buurt worden als veevoer gebruikt, maar Mugeni zegt dat hun verwerkingsfabriek een nieuwe markt aan telers biedt. Volgens taarifa.rw is ze van plan uit te breiden met wijn en sap die eveneens van avocado's gemaakt worden.