Verenigde Staten
Ingewandsziekte mogelijk aan salades van McDonalds gelinkt

De afdeling publieke gezondheid van Illinois heeft bevestigd gekregen dat er ongeveer 90 gevallen van cyclosporiasis geconstateerd zijn. De ingewandsziekte wordt door een parasiet veroorzaakt. Vanaf midden mei zijn mensen door heel Illinois ziek geworden.

Het aanvankelijke onderzoek wees een link met de consumptie van salades van McDonalds uit. Ongeveer een vierde van de gevallen had een dergelijke salade gegeten op de dagen voordat men ziek werd. In Iowa is eenzelfde toename van de ziekte geconstateerd.

"Ondanks de link met restaurants van McDonalds zoekt men verder naar een mogelijke andere bron." Mensen die sinds midden mei een salade bij MCDonalds hebben gegeten en last hebben van diarree en vermoeidheid wordt verzocht contact op te nemen met een gezondheidsinstantie.

Foodsafetynews.com berichtte op 15 juni dat de uitbraak gelinkt kan zijn aan groententrays van Del Monte die bloemkool, wortelen en dille dip bevatten. Sinds 5 juli zijn 212 mensen ziek in de staten Iowa, Michigan, Minnesota en Wisconsin. Del Monte heeft alle groententrays bij retailers teruggeroepen.