De creatieve geesten van barpersoneel
Bieten of mas in je cocktail

Je zult misschien versteld staan ​​van wat barpersoneel in Kansas City aan cocktails toevoegen: bieten, wortels, uien, rode paprika, mas, basilicum en andere kruiden en groenten.

Jonathon Bush, barmanager bij Novel en zijn collega's in Kansas City breiden hun cocktailrepertoires routinematig uit door bekende groenten opnieuw uit te vinden. Maar het gaat niet alleen om creativiteit. Ze gebruiken namelijk seizoensgroenten en verminderen het keukenafval - een aanpak die dus zowel praktisch als trendy is.

Neem bijvoorbeeld tomaten. Verse tomaten maken een Bloody Mary lekkerder, maar er zijn nog meer mogelijkheden. Bush pureert tomaten en zeeft de vaste stoffen eruit om een ​​verrassend heldere en subtiel smakende vloeistof te produceren. Het is essentieel voor zijn 'Last Wednesday', een drankje dat hij op dit moment maakt met gin, citroensap, basilicum en citroen agrumato, een aromatische olie gemaakt door samen persen van citroenen en olijven.

Volgens kansascity.com, zijn andere smaken vergankelijker, zoals paardenbloembloesems. Bush knipt de gouden bloemblaadjes af en voegt ze toe aan wodka, en combineert dan het aftreksel met jeneverbessenstroop (water, suiker en jeneverbessen) om zo een ​​langdurige paardenbloem-jeneverbessenlikeur te maken.

Groenten in siropen veranderen verbetert hun natuurlijke zoetheid, en Bush werkt vooral graag met bieten. Hij schilt ze en maakt ze schoon, dan zeeft en verzoet hij het sap en bewaart het in de vriezer tot het nodig is voor cocktails zoals Roots to Branches, een gezonde variant op de ouderwetse gemaakt met bietensiroop, tequila en oranjebitter.