Dit is het voordeel van bespoten fruit en groenten

Gezondheidsgoeroes zeggen vaak genoeg weg te moeten blijven van bespoten groenten en fruit. Toch hoeft een bespoten appel helemaal niet zo slecht voor je te zijn. Sterker nog, deze kunnen zelfs gezonder zijn dan groenten uit de wilde natuur, zegt toxicoloog Aalt Bast van Maastricht University.

We hebben een obsessie voor gezond eten. Gezond zijn willen we immers allemaal en we volgen dan ook trouw de adviezen van de healthy foodies op internet. Het idee dat onze aardbeien bespoten zijn, komt overeen met het idee dat wij chemische stoffen innemen en dat vinden wij maar eng. Voeding die 'biologisch', 'onbespoten' of 'puur natuur' is, is dan ook een hot item. Dat het een stuk duurder is, hebben we er graag voor over.

Courgette-uit-eigen-tuin
Toch lijken wij het gevaar in de verkeerde dingen te zien. Wat in de natuur voorkomt, is niet automatisch goed en gezond. Een tragisch voorbeeld is het stel dat vergiftigd werd door de courgette-uit-eigen-tuin van hun buurman. Dit was geen opzet, maar een onschuldige vorm van gastvrijheid door een zelf gekweekte courgette cadeau te doen. Geheel onbespoten. Deze courgette had zich echter gekruist met een wilde courgette, die van nature een hele hoge dosering aan gifstoffen bevat. De man van het stel heeft dit ongelukkige aardigheidje niet overleefd.

Lees hier het artikel verder.