"Dragonfruit onderscheidt zich door hoge voedingswaardes"

Dragonfruit is rijk aan voedingsstoffen en heeft unieke kenmerken. De fruitsoort bevat vitamine E en anthocyanen, die ook wel in druivenschillen, rode bieten en andere AGF-soorten worden gevonden. Dragonfruit is echter de fruitsoort met het hoogste gehalte aan anthocyanen. Andere voedingswaarden zijn het gehalte aan anti-oxidanten en de remmende werking op constipatie. Daarnaast heeft het fruit een zoete smaak. "Op basis van deze kenmerken is dragonfruit steeds meer in trek geraakt bij Chinese consumenten en op de exportmarkt. Dit geldt vooral voor roodvlezig dragonfruit," zegt Susan Wang van Comtree Enterprise CO.


"Dit jaar had de dragonfruitoogst van Taiwan een recordopbrengst. Het volume is significant toegenomen ten opzichte van voorgaande jaren. Dit komt voornamelijk omdat dat dit jaar de plantages een periode hadden waarin de opbrengst normaliter toeneemt. Ook is het totale areaal voor de teelt van dragonfruit uitgebreid. Verder waren het hele jaar lang de weersomstandigheden. Er was niet te veel neerslag, waardoor de dragonfruit beter kon groeien."

"We hebben dragonfruit aangeplant in het midden van Taiwan. De rassen betreffen zowel roodvlezige dragonfruit als witvlezige dragonfruit. De seizoenen van deze rassen beginnen respectievelijk in juni en in juli. Onze plantages zijn in vergelijking met vorig jaar met 10% uitgebreid om nieuwe rassen te telen. We maken gebruik van biologische meststoffen teeltmethodes in plaats van gewasbeschermingsmiddelen. We komen hierdoor tegemoet aan alle vereisten voor voedselveiligheid.""Op dit moment zetten we ons dragonfruit via verschillende kanalen af bij supermarkten, groothandelaars en retailers. Ons fruit wordt voornamelijk in Taiwan zelf vermarkt. Ook wordt het via handelaren geŽxporteerd naar andere landen en regio's. We willen onze export promoten tijdens de Asian Fruit and Vegetable Show, die in september in Hong Kong wordt gehouden. We kijken ernaar uit om met de rest van de sector in contact te komen en om nieuwe mogelijkheden te verkennen."

Comtree Enterprise CO is op de Asian Fruit and Vegetable Show in Hong Kong te vinden in hal 5c bij stand K38C.

Susan Wang
Comtree Enterprise CO
Contact number: +886 287972577
Email: comtree.tw@gmail.com