Recepten
Ei-krokodil
Ingrediënten voor 4 personen:
1 broodje
1 krop sla
2 olijven (groen)
50 gram kaas
1 ei
3 augurken (grote)
50 gram boter (roomboter)
Bereiding:
Besmeer de broodjes met boter en beleg ze met sla en kaas.
Snij het hardgekookt ei in schijfjes en snij tanden in de rand.
Leg de eischijfjes op de sandwiches en maak de poten en de ogen van de krokodil van de augurken en olijven.
Blinde rundvinkenIngrediënten voor 4 personen:
600 gram biefstuk (Meritus)
1 eetlepel mosterd
5 sneetjes spek (gezouten)
4 augurkjes (zoetzuur)
40 gram boter (geklaard)
1 wortel
5 uien
1 stengel bleekselderij
1 tomaat
1.2 dl wijn (rood)
10 gram bloem (tarwebloem)
3.3 dl bruine fond
1 takje tijm
0.5 eetlepel marjolein (fijngehakt)
5 blaadjes basilicum
1 teentje knoflook
peper
zout
Bereiding:
De wortel, de ui en de bleekselderij heel fijn snijden.
Het vlees, verdeeld in dunne lapjes van 150 gram elk, kruiden met zout en peper en bestrijken met mosterd. Op elk runderlapje 1 plak spek leggen.
Een paar eetlepels gesnipperde ui apart houden, de rest smoren in de helft van de geklaarde boter en verdelen over het vlees.
De augurken op de blinde vinken leggen. Dichtrollen en vastbinden met keukengaren.
De blinde vinken aan alle kanten laten bruinen in de rest van de boter. Uit de pan halen. De fijngesneden wortel, bleekselderij en de rest van de ui fruiten in de stoofpan. De tomaat in stukjes snijden en bij de groenten voegen. Overgieten met wijn en laten inkoken. Nog een beetje wijn bijvoegen en opnieuw laten indampen.
Bestuiven met bloem en even laten indikken. De bruine fond erbij gieten en de blinde vinken opnieuw in de stoofpan leggen samen met de tuinkruiden en de knoflook. Het vlees moet net onderstaan. Het deksel op de pan leggen en ongeveer 1 uur zachtjes laten sudderen.
De blinde vinken uit de pan halen, het keukengaren verwijderen en in een diepe schaal leggen. Proeven of de saus voldoende gekruid is, zeven en over het vlees gieten. Dadelijk opdienen met broccoli.