Bindsla

Recepten

Gestoofd lamsvlees met bindsla

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 eet. olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 kg lamsbout zonder been, gesneden in 4-6 plakken
  • 2 kropjes bindsla, in stukken gescheurd
  • 6 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • 4 eetl. grof gehakte dille
  • 2 eieren
  • 1 eet. maïzena, tot een papje geroerd
  • 1,2 dl water
  • sap van 1 citroen
  • zout
Bereidingswijze:

De olie in een grote zware pan verhitten. Doe de uisnippers er 3-5 minuten in. Zet het vuur hoger en doe vervolgens het lamsvlees in de pan. 15 minuten bradentot het vocht is verdampt. Zout toevoegen naar smaak met heet water erbij. Daarna de sla, lente-uitjes en dille toevoegen (deksel op de pan). De pan van het vuur halen en 5 minuten laten staan. Klop de eieren los in een kom en ondertussen het maïzenapapje toevoegen. De citroensap erbij doen. Tijdens het kloppen 5-6 eetlepels van de hete stoofvocht van het lamsvlees toevoegen. De saus over het vlees schenken. De pan 2-3 minuten op een laag vuur zetten om de saus op te warmen. Het gerecht op borden scheppen, eventueel wat dille erover strooien.

Bereidingstijd: 2 uur

Laatst bewerkt door: Jeffrey Schipper op 6-8-2008 11:41:33